Pitali Nikolu Teslu zašto se nikada nije ženio: Naučnik dao genijalan odgovor!

Tesla je najpre istakao da je žena superiornija u odnosu na muškarca, ali da je to bilo nekad. Danas je, navodi naučnik, takva žena nestala, a na njeno mesto "došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu u tome da se što više izjednači s muškarcem, oblačenjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste".

- Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene takmiče s muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspevaju da zauzmu njihovo mesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u senku predstavlja znak propadanja civilizacije - rekao je Tesla.

On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirisana i nadahnuta ljubavlju prema ženi, ali da su žene umesto pobednica postale žrtve.

- U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da dostigne sve što želi. Žene prečesto zaboravljaju da ne mogu sve da budu primadone i filmske zvezde - rekao je Tesla.

Naučnik iz Smiljana istakao je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju.

- U toj matrijarhalnoj imperiji biće zavedena ženska pravila - naveo je tada srpski naučnik rođen na današnji dan 1856. godine.

Izvor: Magazin.ba

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.