Limun jači od kancera: Koristite ga na ovaj način i vratite zdravlje!

Naime, američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru, Merilend, nedavno je objavio da je limun moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija.

Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije a što je veoma bitno, pri tom ne utiče na zdrave ćelije. Jedino što još uvek nije objavljeno o kojoj je količini limuna reč.

Bez obzira na to, da je limun kao moćan antioksidans dokazani lek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznato je vekovima u nazad. Beli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog leka, nastalog pre više od 2000 godina za koji se zna, da između ostalog, sprečava nastanak tumora.

Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na lečenje raka pluća, dojke, prostate, debelog creva i pankreasa.

Limun i zeleni čaj – poznato je da katehini u zelenom čaju smanjuju mogućnost od pojave raka i infarkta a naučnici sa američkog Univerziteta Purdue, pokazali su da se pozitivno dejstvo zelenog čaja povećava dodavanjem limunovog soka (pretežno zbog C vitamina).

Još nešto o limunu – vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutrališe otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospešuje sagorevanje masti. Selen ima antidepresivno dejstvo.

Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cele godine i to u različitim oblicima: kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, corbama, slatkim i slanim kolačima, uz ribu, meso…

Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podstiču razmenu kiseonika u telu.

Izvor: priroda-leci-sve.com