ZEMLJOTRES OD 6,2 RIHTERA POGODIO ITALIJU: 21 mrtav, vojska spasava preživele iz ruševina!

Zemljotres je zatresao Italiju tokom noći u 03:36 sati, dok su žitelji bili u dubokom snu i bio je pri površini tla, na manje od 10 kilometara, a usledio je niz manjih potres.

10:20 - Među do sada pronađenim žrtvama snažnog zemljotresa, koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju, nema srpskih državljana, rekla je Tanjugu konzul Ambasade Srbije u Italiji Ljiljana Zarubica. Ona je istakla da Ambasada, od prve informacije o zemljotresu, prati sve aspekte katastrofe i u kontaktu je sa nadležnim italijanskim organima.


"U ovom momentu nemamo potvrdu da se među do sada pronađenim žrtavama nalazi neko od naših državljana. Nastojimo da stupimo u kontakt sa organima civilne zaštite da bismo ustanovili da li među povređenima, poginulima ili nestalima ima naših državljana", kazala je Zarubica.

10:02 - "Polovina grada ne postoji. Sada je cilj spasiti što više ljudi. Ispod ruševina čujemo glasove, moramo spasiti te ljude", izjavio je gradonačlenik Amatrićea Serđo Piroci.

09:44 - Najmanje 21 osoba poginula je u razornom zemljotresu koji je jutros pogodio oblast Peruđe, javlja Masađero, prenosi Raša tudej.

Izvor: Kurir

Pogledajte još