Kako da prepoznaš srčani udar mesec dana pre nego što se dogodi

Premor

Kada se arterije skupe, srce dobija znatno manje krvi nego što je naviklo. Zbog toga radi jače nego što treba, a vi osećate konstantni umor i malaksalost svakog dana.

Gubitak vazduha

Ako vaše srce dobija manje krvi nego što je naviklo, to znači i da vaša pluća dobijaju manje kiseonika nego što su navikla. Ova dva sistema zavise jedan od drugog, što znači ako imate problem sa gubitkom vazduha, konsultujte se sa doktorom čim pre.

Slabost

Kada vam se arterije skupe i cirkulacija se uspori, ni mišići ne dobijaju ono na šta su navikli, što vas ostavlja jako slabim, pa su padovi i povrede česte.

Vrtoglavica i hladni znoj

Loša cirkulacija takođe utiče na dotok krvi u mozak. Ovo je jako rizično i u početku uzrokuje vrtoglavicu i zbunjenost. Ne smete to da ignorišete!

Bol u grudima

U grudima vam se skuplja pritisak koji nema gde da ode i to je jedan od najbitnijih simptoma koje ne smete da ignorišete. Ako ih osetite, poseta doktoru je obavezna.

Simptomi prehlade i gripa

Ako vam se čini da ćete se razboleti niotkuda, to je jedan od znakova da bi se srčani udar mogao ubrzo desiti. Mnogi ljudi se razbole samo nekoliko dana pre napada.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još