FASHON SELECTION: Aplauzi za Draganu, Batu i Lumy by Paris

U novoj, jedanaestoj po redu kolekciji brenda Esoteric, dizajnerka Dragana Grnčarski je ostala dosledna sebi. Modele za jesen-zimu 2016/17, koje karakteriše kombinacija vune, buklea, krzna i svile, kao i upadljiv kolorit, prikazala je na neobičan i decentan način. Pistom je, uz lepu kreatorku, prošetala u njenom modelu glumica Dragana Mićalović, a simpatije publike izazvale su i dve velike kraljevske pudle. Kolekcija minimalističkog stila sa floralnim elementima i poigravanjem formama, inspirisana je carskom Rusijom i vremenom carice Katarine Velike.

Bata Spasojević, miljenik modnih sladokusaca, prikazao je svoju muško-žensku kolekciju,za sezonu jesen-zima 2016/17, pod nazivom „Hard angel”. Ova kolekcija inspirisana je gradom Njujorkom, koji je Batino često nadahnuće. Dešavanja u gradu, ljudi u njemu, energija grada, inspirisali su ga da reviju prikaže kroz tri različita pravca: život-energija, sport-casual i šik-glamur. Važni elementi u celoj kolekciji su, kao i uvek, materijali: krzno, koža, vuneni prugasti štofovi, kroko koža, astragan, kao i jedinstveni print materijali sa motivima originalnih modnih skica, kolaža i slika dizajnera. Kolekcija Hard Angel je urađena u veoma interesantnom, za Batu prepoznatljivom miksu stilova: pank rock-a, rock 'n' roll-a i futurizma, uz uvek prisutnu asimetriju i skulpturalnost u formi.

Drugo veče Fashion Selectina završeno je zanimljivom revijom Lumy By Paris. Reviju su otvorile srpske voditeljke i novinarke Snežana Petrović, Ivana Gajica i Ivana Nastasić. Modeli ovog brenda osmišljeni su kako bi zadovoljili potrebe aktivne žene, koja uživa u životu i komforu, a pošto se proizvode u veličinama od 36 do 60, jedna od ideja vodilja francuskih dizajnera je da se žene svih proporcija osećaju dobro i poželjno u njihovim modelima.

Oba autora i gosti iz Pariza, ispraćeni su burnim aplauzima, a veliki broj ljubitelja mode, među kojima je bilo mnogo ličnosti iz javnog života, dugo je razmenjivao utiske nakon revija.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.