Glavaš nosilac izborne liste

ZAGREB, 20. april 2007. (FoNet) - Nosilac svih izbornih lista Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) na parlamentarnim izborima biće Branimir Glavaš, kji je optužen za ratni zločin počinjen 1991. godine u Osijeku i nalazi se u pritvoru, prenose danas zagrebački mediji.

Predsednik HDSSB Krešimir Bubalo ocenio je, na konferenciji za novinare, da se protiv Glavaša vodi politički montiran proces, "s jedinim ciljem da se eliminiše iz političkog života".

"Svima koji su u tome učestvovali poručujemo da će Glavaš biti nosilac svih izbornih lista", rekao je Bubalo, poručujući da će vladajuća Hrvatska demokratska zajednica doživeti poraz u Slavoniji i Baranji.

Prema njegovom mišljenju, šef osječke policije Vladimir Feber je tokom hapšenja Glavaša doživeo poraz, "jer su policajci odbili njegovu naredbu da se Glavaš uhapsi, pa je on sam došao do zatvora".

"Glavaš ništa drugo nije tražio nego da mu se omogući da u pratnji dva policajca u civilu ode u zatvor", rekao je Bubalo.

Uprkos postignutom dogovoru o tome, Faber je nakon tri minute dao naredbu "uhapsite ga i strpajte u kola", rekao je Bubalo.

Pogledajte još