DVA MESECA MISTERIJE: U istragu o sudbini Barbare Vitez uključen Interpol!

Razgovor koji je trajao skoro sat vremena nije preterano razjasnio okolnosti pod kojima je nesrećna devojčica nestala, ali je protekao bolje nego što su roditelji očekivali.

– Gospodin Rebić je jako fin čovek, obećao nam je da će pomoći koliko god može kako bi se saznalo šta je sa našom ćerkom – rekao je Endre Vitez.

Prema njegovim rečima, nije saznao mnogo više od onoga što mu je do sada rečeno, ali mu je razjašnjeno u kom smeru ide istraga.

– Direktor policije nam je dao reč da će uticati na tužilaštvo i ljude koji rade na slučaju i zatražiti da se uradi sve što on smatra da treba kao i ono za šta misli da nije dovoljno istraženo – rekao je Vitez.

Pored ovoga, neutešni roditelji su saznali da se u istragu uključuju Interpol i Europol, ali su poručili da su ubeđeni da Barbara nije u Tisi.

– Ja sam rekao gospodinu Rebiću da sam siguran da moja ćerka nije upala u vodu. Prošlo je dva meseca, do sada bi je reka izbacila da je Barbara u njoj – sa bolom priča Endre govoreći da pretraga vode odugovlači istragu.

Dečake koji su bili sa Barbarom kobne noći, Endre nije video do sada.

– Nije mi dozvoljeno da ih vidim. Jednom sam išao u bolnicu ne znajući da je jedan od dečaka tamo, nije on bio razlog mog odlaska – poručuje Endre.

Zahvaljujući mirnom skupu koji su relativno skoro održali u Senti, tražeći da se istraga ubrza, uspeli su da izbore sastanak sa direktorom policije.

– U Senti nisu hteli ništa da nam pričaju. Skup je urodio plodom pa nas je direktor Rebić primio – kaže Endre.

Neutešna majka Melinda nije mogla da kontroliše emocije i suze.

– Samo želim istinu i da mi se Barbara vrati. Predugo traje ova agonija, dva meseca nam srce puca od tuge. Želimo da se sve ovo završi i da ponovo zagrlimo svoju ćerku – jecajući je izustila Melinda.

Zbog vremenskih uslova, ronioci i policija će morati da prekinU pretragu dok se reka ne odledi, a po rečima Endrea Viteza, zahvaljujući Igoru Juriću u pomoć će doći i spasioci iz Mađarske, što je Vladimir Rebić odobrio.

Izvor: blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.