Dan posvećen umetnosti, Total bend i DJ Max' d Funk danas na Trgu slobode!

Današnji dan na "Festivalu ljubavi" biće posvećen umetnosti. Od 12h do 16h posetite Trg slobode jer Galerija Matice srpske organizuje akciju "Doživi umetnost". Posetioci festivala imaće prilike da dožive dela poznatih umetnika poput Uroša Predića, Save Šumanovića i Petra Dobrovića i na poseban način ožive prikazane emocije. Posmatrajući umetnička dela publika će moći da se poistoveti sa osećanjima na slikama i tako „živi“ umetnost. Zatim će se podsetiti igranja s lego kockicama i iskoristiti ih da naprave konstrukcije i modele svojih doživljaja umetnosti. Svi modeli izloženi pored umetničkih dela predstavljaće svojevrsnu izložbu osećanja podstaknuta likovnim stvaralaštvom. Svoje lego modele posetioci će moći da fotografišu i podele na društvenim mrežama i tako učestvuju u nagradnoj igri #doziviumetnost.

Od 19h slušaćemo Total bend, a od 20h DJ Max' d Funk.

Među najvećim atrakcijama na Trgu slobode i dalje su “Love Gate”, ili ulaz na Trg slobode u obliku srca, “Nestea Flower Wall”, jedinstvena konstrukcija od prirodnog cveća na kojoj na 30 jezika piše “ljubav” i na kojoj možete zaključati svoju katancem koji se kupuje u suvenirnici.

Pored različitih rukotvorina, suverina, poklona, hrane i pića koje možete kupiti u drvenim kućicama, na Trgu slobode nalazi se i "Amstel koliba" u kojoj možete sesti i popiti piće ili pojesti nešto od hrane.

U toku trajanja festivala imate priliku da vidite slike čuvenih Novosađanki, kao i starih fotografija iz novosadskih atelja, koje su rezultat divne saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen- zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodne i Muzejom grada, ali i radove novosadskih fotografa na temu “Ljubav”.

“Festival ljubavi”, u organizaciji Color Press Grupe i kompanije “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada, traje do 9. marta, a sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2017 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Pogledajte još