Dunavska strategija EU u prvoj polovini 2011.

ULM/BEOGRAD, 2. februara 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić, koji učestvuje na konferenciji o Dunavskoj strategiji Evropske unije (EU) u Ulmu, izjavio je u utorak da će ta strategija biti formalno usvojena u prvoj polovini 2011. godine.

"Dunavska strategija će biti dovršena do septembra ove godine, biće diskutovana i formalno usvojena tokom mađarskog predsedavanja EU u prvoj polovini 2011. godine", rekao je Đelić agenciji Beta.

U telefonskoj izjavi iz Ulma, Đelić je ocenio da je "važno što se čuo i glas Srbije u uvodnom delu" prve konferencije o izradi Dunavske strategije u organizaciji EU, uz prisustvo predstavnika Evropske komisije i podunavskih zemalja.

On je dodao da je "za Srbiju makroregionalna strategija Evrope velika šansa". "Prvi put je danas u Ulmu Srbija tretirana kao punopravna članica EU. Na partnerski način na samom početku učestvujemo u izradi važne evropske strategije i to nam daje veliku dozu sigurnosti da ćemo uspeti i da kroz kvalitetne projekte dospemo do značajnog finansiranja naših prioritetnih ideja", rekao je Đelić.

Pogledajte još