SEVERININ MENADŽER O "POZAJMLJIVANJU" BALAŠEVIĆEVE PESME: Nije krađa nego "šum u komunikaciji"

Pevačica je, naime, u nedelju na Fejsbuku okačila snimak svoje obrade Balaševićeve pesme Uspavanka za dečaka, uz komentar: Hvala mom dragom Đorđu Balaševiću na ovoj pesmi. Nisam Severina, samo sam mama.

Srpska snajka već godinama vodi bitku oko starateljstva nad petogodišnjem sinom Aleksandrom, sa bivšim partnerom Milanom Popovićem. Sud je pre nekoliko dana doneo privremenu meru po kojoj Severina 200 dana u godini neće viđati sina, što je podelilo javnost. Mnoge majke su se pridružile inicijativi I ja sam majka na društvenim mrežama, kako bi podržali pevačicu u borbi za dete, a Severina im se zahvalila objavom svoje verzije Uspavanka za dečaka.

Ali, izgleda da nije tražila dozvolu za to od najpoznatijeg panonskog mornara, kome se to nije svidelo, pa se na profilu Bebe Balašević, ne imenovavši lično Severinu, osvrnuo na krađu njegovih dela, s posebnim naglaskom na spornu pesmu koja je, kako je napisao, za njega prelična.

- Ta pesma je nešto kao mali srebrni češalj koji se ne provlači kroz baš svačiju kosu - napisao je Đole, objasnivši da je Uspavanka za dečaka napisana za njegovog sina Aleksu.

- Navikao sam da čerupaju veliku ribu talenta. I dok ovo pišem verovatno razni sezonci bez pitanja uredno izvode moje pesme, ali vadi me bar to što publika još uvek bez po muke razlikuje pravog, od svih tih kineskih Balaševića.

Popularni Novosađanin poručio je da je sud tu da odluči o nekom autorskom pravu, plagijatu ili starateljstvu. Nije otkrio hoće li posle svega pravdu potražiti sudskim putem, a uskratio je i čitaoce Novosti za odgovor, budući da sa medijima komunicira isključivo preko supruge Olje i ćerke, koje juče novinarima nisu bile dostupne.

U međuvremenu se oglasio Severinin menadžer Tomislav Petrović, koji je za hrvatske medije rekao da je u pitanju šum u komunikaciji:

- Gospodina Balaševića izuzetno cenim kao autora i izvođača i smatram ga velikim umetnikom. Severina njegove pesme sluša još od detinjstva i znam da joj je bila velika čast kad ju je pozvao da gostuje na njegovom koncertu u Novom Sadu. Pretpostavljam da je u pitanju šum u komunikaciji, pogotovo zato što je taj status vrlo brzo uklonjen. Svejedno, gospodinu Balaševiću, njegovoj porodici i prijateljima želim puno sreće i nadam se da ćemo se uskoro videti na nekom od njegovih koncerata.

Izvor: Novosti

Pogledajte još