LEP GEST: Đoša dobija film, ulicu i statuu u svom Vlasotincu!

Njegovi zemljaci odlučili su da od čelnika opštine traže da pokojni glumac dobije svoju ulicu u rodnom mestu, kao i spomenik, a jedna privatna produkcija već snima film o Đoši.

- Bio je naša dika i ponos. Otišao je premlad! Svuda nas je predstavljao na najbolji način, uvek je imao samo reči hvale za Vlasotince. Svima nam je značilo kada nas pomene u emisijama. Takav čovek nije zaslužio da nas iznenada napusti. Kad smo čuli da je preminuo, skupili smo se i odlučili da ćemo od opštine zahtevati da glavna ulica nosi njegov ime. Mislim da neće biti problema, ali ne znamo kako je to zakonski regulisano. To je najmanje što možemo da učinimo za njega i njegovu porodicu - priča glumčeva komšinica, a jedan njegov prijatelj dodaje da su predložili da u centru naprave spomenik s Đošinim likom:

- U slučaju da nešto krene po zlu i ne budemo do kraja isterali ideju s ulicom, sigurno će se napraviti njegova statua u prirodnoj veličini. Nećemo dozvoliti da Đoša bude zaboravljen!

Jedna privatna produkcija snimiće film o Đoši. Glumčevu sahranu sve vreme je snimao dron, pa se pretpostavlja da su taj projekat već krenuli da realizuju.

- Tri dana pred njegovu smrt smo se dogovarali oko posla. Trebalo je nešto zajedno da radimo, ali eto, nismo uspeli. Nisam se ni nadao da ću mu snimati sahranu. Ruka mi se trese dok radim. Akcenat u filmu trebalo bi da bude na anegdotama sa snimanja filmova i serija, a najzanimljivije su one s njegovim kumom i kolegom Tikom Špicom - rekao je snimatelj, koji je insistirao da ne objavimo njegov identitet.

Đoša je prekjuče sahranjen u rodnom mestu po starim srpskim običajima uz posmrtni marš. Povorka je peške krenula od njegove porodične kuće do groblja, a njegovoj majci i ćerkama pozlilo je po izlasku iz dvorišta.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.