Četiri dobra razloga da pijete više vode!

I Blistava i sjajna koža

Voda nas podmlađuje! Da biste imali blistavu kožu i sjajan ten pre svega je potrebno da ste dobro hidrirani. Ovo se naročito odnosi na letnji period kada je naša koža posebno ugrožena zbog više vremena koje provodimo napolju izloženi UV zracima. I mada verovatno iz kuće ne izlazite bez kreme za lice sa zaštitnim faktorom, flašicu vode najčešće zaboravljate da ponesete sa sobom. Ako primetite da vam je ten sivkast, koža sklona perutanju i izgleda beživotno verovatno ne pijete dovoljno vode. Da bi koža imala svež izlged, potrebna joj je, između ostalog, upravo voda, koja pomaže da se sve ćelije ravnomerno snabdevaju kiseonikom ali i drugim hranljivim materijama.

II Lakše gubljenje kilograma

Voda potpomaže naš metabolizam i ubrzava izbacivanje toksina iz organizma, što je posebno važno ako pokušavate da doterate liniju. Dijeta bez dobre hidriranosti neće dati željene rezultate i ići će daleko sporije. Uz to, voda ne sadrži kalorije, za razliku od brojnih drugih napitaka.

III Bolja koncentracija

Verovali ili ne, voda nam pomaže da ostanemo koncentrisani, budni i spremni za obavljanje dnevnih zadataka. Upravo zbog svojstva da potpomaže protok materija kroz celo telo, voda doprinosi i boljem funkcionisanju našeg mozga i osvežava celokupan organizam.

IV Daje izdržljivost

Svi koji se bave nekom fizičkom aktivnošću znaju koliko je važno nadoknaditi tečnost ne samo nakon treninga, već i pre, kao i za vreme fizičkog napora. Voda pomaže transport kiseonika u mišiće što ih čini spremnijim za napore tokom vežbanja. Takođe, mišiće čini elastičnim, a usled pojačanog znojenja omogućava da se nadoknade izgubljeni elektroliti.

Izvor: Telegraf
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.