Suffocation

Legendarni američki Death Metal bend posetio je Beograd. Ako je verovati komentarima samih izvođača, zadovoljstvo zbog ovog gostovanja bilo je obostrano

Izgleda da interesovanje Beograđana za death metal nije preveliko. Kada bendovi ovakve orijentacije dolaze u grad, koncerti se često organizuju u maloj sali SKC-a, koja ni ovog puta nije bila puna. Ali, da ste se kojim slučajem našli u prvim redovima ispred bine, stekli biste utisak da je publike bilo mnogo više! Najiskreniji fanovi napravili su sjajnu atmosferu, što su i članovi benda dočekali sa “Thank you so f…. much!” uz komentar da su svuda bili - ali “Vi ste najluđi!”

Zbog činjenice da je u ovoj sali bina mala i nije odvojena od publike, bilo je uslova da se napravi drugarska, opuštena, gotovo intimna atmosfera - fanovi su se peli na binu, Frank Mullen je komunicirao s publikom, slušao ih, najavljivao pesme i podržavao “šutke”.

U sali je bilo pretoplo, vazduha skoro da nije bilo. Očigledno je vreme da se koncerti premeste u baštu ili u prostore s boljom ventilacijom.

Iako su ovim gostovanjem promovisali svoj najnoviji album “Suffocation”, svirali i su pesme sa starijih albuma. “Catatonia”,s prvog albuma “Human Waste” iz 1991. godine, "Tomes of Acrimony" sa „Souls to Deny” iz 2004. godine, ali smo čuli i "Bind Torture Kill" , “pokušaj ljubavne pesme” -"Entrails of You", i druge pesme s najnovijeg albuma, koji su izdali krajem prošle godine.

Atmosfera koncerta možda najbolje može da se opiše Frenkovom reakcijom “I f…. love you guys!

Tekst: Ljiljana Zdravković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još