OBELEŽEN JUBILEJ SAVETA STRANIH INVESTITORA: 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Tim povodom visokim zvanicama obratili su se predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova i ministar finansija Dušan Vujović. Osvrt na osnivanje Saveta dao je Kristof Grojsing koji je bio prvi generalni sekretar Saveta stranih investitora.

- Misija Saveta je bila i to je i danas, da ostane posvećen aktivnoj promociji održivog poslovnog okruženja u Srbiji kroz otvoren dijalog sa vlastima i ostalim relevatnim činiocima. Sa ponosom danas stojimo pred vama slaveći ovaj značajan jubilej, podsećajući se na ključna dostignuća Saveta u prethodnih 15 godina do danas: Stalno smo rasli, čak i u vreme ekonomske krize i tranzicije, ostali smo nezavisni i finansijski i suštinski, verni smo principima jednakosti, transparentnosti, predvidljivosti, doslednosti i zaštite konkurencije. Prilivom svežeg kapitala i dobrim poslovnim rezultatima naše članice podstiču rast BDP-a i nova radna mesta, a primenom novih tehnologija, korporativnog upravljanja i društveno odgovornog poslovanja promovišu najviše standarde poslovanja. Kroz zajednički rad u Savetu stranih investitora doprinosimo boljitku Srbije deleći praktične savete za prevazilaženje aktuelnih problema i šireći znanje o dobrim EU praksama. Sve što radimo ima za cilj da dovede do lakšeg poslovanja za sve investitore i konačno do ekonomskog razvoja Srbije i napretka njenih građana. Za sve to ste zaslužni i svi vi koji danas slavite ovaj važan jubilej sa nama – jer sami ne možemo ništa, a zajedno možemo mnogo! Dragi prijatelji, pozivamo vas da zajedno sa nama ostanete odlučni u stvaranju jednostavnijeg i boljeg poslovnog okruženja u Srbiji zarad dobrobiti svih nas - zaključila je predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova.

Oficijelni deo programa je pored uvodnih govora obeležio i performans Una Saga Serbica dok su u nastavku programa a nakon oficijelnog dela, gosti su uživali u neformalnom delu koktela uz zvuke RTS Big bend-a.

Pogledajte još