Situacija u Zaječaru veoma ozbiljna

ZAJEČAR, 26. februara 2010. (Beta) - Nivo Belog i Crnog Timoka od petka ujutru raste pa je komandir vatrogasne spasilačke čete Branislav Matić upozorio građane na oprez zbog mogućih novih poplavnih talasa na ugroženim područjima u Zaječaru.

Vodostaj obe reke naizmenično raste i opada. Kako prenose lokalni mediji, u Zaječar su u četvrtak uveče ponovo došle spasilačke ekipe MUP-a Srbije iz Niša i Kragujevca, a tokom večeri jedna osoba je evakuisana iz naselja Višnjar koje je gotovo potpuno pod vodom.

Zaječarski vatrogasci su tokom noći radili na više mesta u gradu i okolini, ispumpavali vodu u nekoliko ulica, a džakovi su postavljeni u Gamzigradskoj banji i Vražogncu.

Crveni krst je saopštio da je u petak u Zaječar stigao prvi kontigent humanitarne pomoći za 300 najugroženijih porodica, u kojem je higijenska i bebi oprema, hrana i gumene čizme.

Za petak je najavljen i humanitarni koncert Rambo Amadeusa, a najavljen je i koncert srpskih estradnih zvezda čiji je prihod namenjen ugroženom stanovništvu.

Pogledajte još