Internet prenos koncerta Zdravka Čolića

Beograd. 15. maj 2007. (Nadlanu.com) - Prvi internet prenos jednog muzičkog koncerta iz Srbije i to koncerta Zdravka Čolića sa beogradske Marakane 23. juna ove godine, od 20.30 sati ostvariće portal www.myserbia.net, namenjen prvenstveno našim ljudima u dijaspori, rekao je na konferenciji za novinare Uroš Ignjačević - direktor firme “Trident Media Group”, koja je vlasnik ovog portala.  

“Kako bismo najbolje preneli atmosferu sa ‘Marakane’ koristićemo video-link visoke rezolucije i kvaliteta, broadband pristup, a proces registracije biće maksimalno pojednostavljen, dok će se plaćanje vršiti putem 'PayPal' sistema, uz maksimalne bezbednosne garancije”, objasnio je Ignjačević, promovišući projekat novog portala na konferenciji za novinare održanoj u Galeriji "Ozon". 

Cena za praćenje prenosa koncerta putem interneta je 7,49 dolara, za registraciju do 16. juna, odnosno – uz popust 4,99 dolara, ako se prijavite do prvog juna.

“Firma 'Trident Media Group' je lider u realizaciji striminga na internetu na domaćem tržištu. Neki od primera koji to dokazuju jesu i prenosi ‘Velikog brata 2006’, ‘Veliki brat VIP 2007’, audio-striming Radija TRI, preko portala www.Nadlanu.com i www.myserbia.net”, dodao je Igor Mihaić, direktor Radija TRI. “Ono što je bitno jeste da snimak nije potrebno učitavati pre emitovanja, zato što se učitavanje vrši u realnom vremenu za vreme trajanja snimka. Kvalitet striminga zavisi od kvaliteta i brzine vašeg računara.”

„Zbog velikog interesovanja i naše želje da sve bude tehnički besprekorno, limitirali smo broj gledalaca na 20 hiljada. Za ovakav projekat, kao što je direktan internet prenos koncerta Zdravka Čolića, angažovani su najbolji stručnjaci iz ’Telekoma Srbija’. Cilj svega ovoga je da 23. juna imamo sistem koji će omogućiti najbolju internet vezu“, izjavio je Stojan Vatreš, koordinator projekta u ime „Telekoma Srbija“.

Inače, za sve koji požele da direktno, putem interneta, pogledaju koncert na ’Marakani’, obezbeđen je Call Centar sat vremena pre početka koncerta, pa do završetka nastupa Zdravka Čolića na „Marakani“.

Pogledajte još