ZAPANJUJUĆE: Ovako internet utiče na našu kožu!

Pinterest je pun recepata za domaće maske. Instagram je pun proizvoda koji obećavaju večnu mladost. Na zahtev "jutarnja nega kože" Jutjub pruža desetine hiljada videa.

A šta ćemo sa svim ovim bogatstvom? Naravno, sami testiramo.

Zapamtite da savet "doktora" Gugl, nije uvek istinit i poslednje rešenje, a saveti "beauty" blogera se zasnivaju samo na njihovom ličnom iskustvu.

Ne zaboravite da posetite svog kozmetičara. Bolje je potrošiti novac na konsultacije sa profesionalacima nego lečiti se zbog posledica.

Ne preterujte sa kozmetikom

Možda vaši omiljeni "beauty" blogeri koriste dvanaest noćnih i nekoliko dnevnih krema. To ne znači da biste i vi morate imati istu količinu. Testiranje novih "beauty" proizvoda je rad stručnjaka namenjen korisnicima Interneta. Oni moraju biti svesni svih inovacija, stoga menjaju svoje kreme poput rukavica. Vama je više nego dovoljna po jedna dobra krema za svaku fazu nege tela.

Slušajte svoju kožu

Ako "beauty" blogeri kažu da je potrebno dvostruko čišćenje lica, to ne znači da je to i vaša opcija. Oni će vam preporučiti maske, dijetetske suplemente i razne proizvode koje treba prodati. Moda nije ništa, lična briga je sve!

Pronađite najbolje proizvode za negu kože

Potrudite sa da vaša koža na Instagramu izgleda dobro i bez filtera. Osim toga, na raskrsnici farmacije i kozmetologije se rađaju najsigurnije formule - ne treba se bojati neželjenih efekata.

Budite strpljivi

Veoma je jednostavno kupiti serum, koristiti ga nekoliko dana i kada ne primetite trenutni efekat, napišite zlonamerni komentar o proizvodu koji ste koristili. Nekada je potrebno vreme. Potrebne su nedelje, pa čak i meseci korišćenja. Našoj koži je potrebna stabilnost i konzistentnost. Dajte joj takvo zadovoljstvo - a rezultati će doći.

Izvor: Alo
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još