Snežni nanosi zbog jakih udara vetra

BEOGRAD, 11. marta 2010. (Beta) - Na području Srbije je oblačno i hladno vreme, pada umeren do jak sneg praćen jakim udarima vetra, a u košavskom području, posebno u južnom Banatu i na Crnom vrhu, gde udari vetra dostižu brzinu i do 22 metara u sekundi, saobraćaj je jako otežan, jer je zbog mećave vidljivost smanjena, saopštio je u četvrtak ujutru Auto-moto savez Srbije (AMŠ).

Na pojedinim deonicama ima snežnih nanosa zbog jakih bočnih udara vetra. Vozačima se preporučuje da prilagode vožnju nepovoljnim veremenskim prilikama. Kolovozi u nižim predelima su mokri ili pod mestimično raskvašenim snegom visine od jedan do pet centimetara.

Na putevima u planinskim predelima zapadne, centralne i istočne Srbije, a posebno preko planinskim prevoja, kao i na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima ima snega na kolovozu visine od pet do 10 centimetara, zbog čega je obavezna upotreba zimske opreme i lanaca. Zbog visokih snežnih nanosa i vetra olujne jačine, neprohodni su putevi R-105, deonica Bor-Žagubica preko Crnog vrha i R-104, deonica Žagubica-Jasikova.

Odrona ima na Đerdapskoj magistrali, naročito na deonicama kod Dobre, na Boljetinskom brdu i u blizini Donjeg Milanovca, na Ibarskoj i Jadranskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku, Ovčarsko-kablarsku i Drensku klisuru, kako i na magistralnim putevima M-8, deonica Novi Pazar - Sjenica, i M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, kod Blagojevog kamena. Klizišta ima na magistralnim putevima M-5, deonica Sušica-Vardište, kod Mokre gore, i M-19.1, deonica Volujac-Kadinjača, gde je kolovoz sužen.

Pogledajte još