Objavljen program 16. PRO PR konferencije

Tokom trodnevnog edukacijskog programa, učesnici će imati priliku učestvovati na 16 predavanja i dve panel diskusije na kojima će svoja iskustva i znanja predstaviti ugledni regionalni i svetski stručnjaci za komunikaciju.

Uvodno predavanje održaće Maja Jovanović, projektna menadžerka u Fondaciji Novak Đoković, a potom će uslediti predavanje Tonija Tomašeka iz slovenske podružnice agencije Publicis One. O transformaciji odnosa s javnošću govoriće ugledni britanski stručnjak, generalni direktor PRCA-e i izvršni direktor ICCO-a, Francis Ingham, dok će članica Uprave VTB grupe iz Rusije, Olga Podoinitsyna govoriti o korporativnoj autentičnosti.

16. izdanje PRO PR konferencije po prvi će put ugostiti predavača iz Afrike i to Robyn De Villiers, predsednicu Uprave Burson-Marsteillera iz Južnoafričke Republike, koja će govoriti o promenama i trendovima u komunikacijama na afričkom kontinentu.

O stručnim praktičnim primerima u Argentini govoriće Carlos Diaz, direktor jedne od najvećih južnoameričkih agencija za analizu i praćenje medija, dok će iskustvo u komunikacijama u digitalnoj sferi u Sjedinjenim Američkim Država učesnicima preneti Sean Gardner.

Dva predavanja biće posvećena i temi komunikacija i odnosa s javnošću na televiziji pa će tako predavanje o transformaciji komunikacija na hrvatskoj nacionalnoj televiziji održati Igor Ćutuk, rukovodilac odela komunikacija i glasnogovornik Hrvatske radiotelevizije, dok će zamenica rukovodioca odela komunikacija Radio-televizije Slovenije, Sabrina Povšič Štimec u saradnji sa svojim kolegom Josephom Hobanom, direktorom komunikacija na Radio-televiziji Irske, održati predavanje na temu važnosti javnih medijskih servisa i rezultata kampanje koje je tokom protekle godine provelo deset evropskih javnih televizija.

U bloku predavanja o praktičnim primerima internog komuniciranja govoriće Nina Redžepagić, direktorka crnogorske agencije za odnose s javnošću OR, zatim Marija Beslać, menadžer komunikacija u Nordeusu zatim Nataša Jovanović iz UniCredit banke Srbije koja će predstaviti model implementacije Smart Working koncepta svih zaposlenih u centrali te banke.

Terme Tuhelj, 06.-09.04.2017. ProPR awards (Foto: Igor Nobilo)

Biagio Carrano, ugledni italijanski stručnjak u komunikacijama s beogradskom adresom, govoriće o brendiranju države uz pomoć medija. Praktična iskustva o odnosima s javnošću u kulturi predstaviće direktorka komunikacija i marketinga u londonskom Victoria and Albert Museum-u, Sophie Brendal, dok će Fiona Czerniawaska, direktorka u Source Global Research-u, kroz prezentaciju rezultata globalnog istraživanja predstaviti nove trendove i smerove komunikacije. Ugledni srpski stručnjak u komunikacijama i vlasnik agencije Represent Communications, Borislav Miljanović održaće predavanje na temu digitalizacije PR agencije.

Terme Tuhelj, 08.04.2017. ProPR awards (Foto: Igor Nobilo)

I ove godine, održaće se i dve panel diskusije: o radijskom novinarstvu i odnosima s javnošću koju će moderirati direktor korporativnih komunikacija BBC-a, John Shield, a kojem će se u diskusiji pridružiti urednici i direktori vodećih radijskih servisa u jugoistočnoj Europi te panel diskusija o agencijama za odnose s javnošću koju će moderirati Marjan Novak, glavni urednik Marketing Magazina, na kojoj će govoriti direktori regionalnih agencija za odnose s javnošću. Organizatori očekuju da će i 16. PRO PR konferencija okupiti više od 200 stručnjaka za komunikaciju iz cele regije. Ovo je treći put da je domaćin PRO PR konferencije Srbija.


Naime, nakon Beograda i Subotice, konferencija će se po prvi put održati u predivnom ambijentu Zlatibora pa će učesnicima u sklopu službenog programa biti osigurana i dva izleta zahvaljujući kojima će se moći upoznati sa lepotama ovoga kraja. U okviru konferencije, biće održana i svečana dodela priznanja PRO PR Awards.

Foto: Promo

Pogledajte još