Nosiljke za bebe se povlače i u Srbiji

BEOGRAD, 25. marta 2010. (Beta) - Nosiljke za bebe "sling rajder" (Sling Rider) američkog proizvođača Infantina, koje su povučene iz prodaje u Severnoj Americi jer se dovode u vezu sa smrću tri bebe, povlače se iz prodaje i u Srbiji, rečeno je u sredu agenciji Beta.

U firmi Keprom, koja je krajem prošle godine u Srbiju uvezla te nosiljke za bebe, nisu mogli da navedu koliko su ih prodali. "Jutros smo dobili obaveštenje od Infantina i sve te nosiljke za bebe ćemo povući iz svojih radnji u Srbiji, a obavestili smo svoje komercijalne saradnike da i oni povuku te nosiljke iz prodajnih objekata", rečeno je Beti u Kepromu.

U toj firmi se nadaju da će do kraja nedelje sve nosiljke za bebe biti povučene iz prodaje i vraćene proizvođaču. U Kepromu su rekli i da su te nosiljke za bebe firme Infantino, koje su napravljene u Engleskoj, uvezli za srpsko tržište pred kraj 2009. godine, ali nisu mogli da kažu koliko ih je uvezeno.

"Sve ćemo ih vratiti proizvođaču", kažu u Kepromu i dodaju da su se te nosiljke do sada koristile za decu od momenta rođenja do devet kilograma, što se, kako navode, pokazalo kao pogrešno jer vrat male bebe nije dovoljno razvijen i postoji opasnost od gušenja. U Kepromu tvrde da takav problem postoji i kod nosiljki drugih proizvođača i dodaju da očekuju da će Infantino propisati da nosiljke od sada ne mogu da se koriste za nošenje beba mlađih od četiri meseca.

Pogledajte još