Pulicer dodeljen Internet portalu

NJUJORK, 13. aprila 2010. (Beta) – Američki list Vašington post dobio je ugledne Pulicerove nagrade za novinarstvo u četiri kategorije, a ta nagrada je prvi put dodeljena i jednom Internet portalu  – ProPublica, javljaju u utorak mediji.

Vašington post koji je prošle godine dobio samo jednog Pulicera, ove godine je osvojio tu nagradu u četiri kategorije – za međunarodno izveštavanje, komentare, kritiku i za specijalni prilog.

Laureati su Entoni Šadid za tekstove o Iraku, Ketlin Parker za kolumnu posvećenu spektru političkih i moralnih pitanja, Sara Kaufman za svoj pristup kritici modernog plesa i Džin Vajngarten za tekst o roditeljima koji su usmrtili svoju decu zaboravivši ih zaključane u kolima.

Njujork tajms je dobitnik nagrade za nacionalno i za analitičko izveštavanje
Nagradu za analitičko izveštavanje dobili su Majkl Mos i redakcija NYT za pisanje o hamburgerima zatrovanim bakterijama i drugim problemima sa bezbednošću hrane u SAD. 
Za nacionalno izveštavanje nagrađeni su Met Rihtel i članovi redakcije NYT za niz tekstova o opasnoj upotrebi mobilnih telefona, kompjutera i ostalih uređaja tokom upravljanja motornim vozilom.

Sajt ProPublica je sa magazinom Njujork tajms  nagrađen za izuzetna dostignuća u istraživačkom novinarstvu, odnosno  priči o lekarima jedne bolnice odsečene uraganom Katrin 2005

Tri novinara Dalas morning njuza dobila su nagradu za pisanje uvodnika.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.