Pulicer dodeljen Internet portalu

NJUJORK, 13. aprila 2010. (Beta) - Američki list Vašington post dobio je ugledne Pulicerove nagrade za novinarstvo u četiri kategorije, a ta nagrada je prvi put dodeljena i jednom Internet portalu  - ProPublica, javljaju u utorak mediji.

Vašington post koji je prošle godine dobio samo jednog Pulicera, ove godine je osvojio tu nagradu u četiri kategorije - za međunarodno izveštavanje, komentare, kritiku i za specijalni prilog.

Laureati su Entoni Šadid za tekstove o Iraku, Ketlin Parker za kolumnu posvećenu spektru političkih i moralnih pitanja, Sara Kaufman za svoj pristup kritici modernog plesa i Džin Vajngarten za tekst o roditeljima koji su usmrtili svoju decu zaboravivši ih zaključane u kolima.

Njujork tajms je dobitnik nagrade za nacionalno i za analitičko izveštavanje
Nagradu za analitičko izveštavanje dobili su Majkl Mos i redakcija NYT za pisanje o hamburgerima zatrovanim bakterijama i drugim problemima sa bezbednošću hrane u SAD. 
Za nacionalno izveštavanje nagrađeni su Met Rihtel i članovi redakcije NYT za niz tekstova o opasnoj upotrebi mobilnih telefona, kompjutera i ostalih uređaja tokom upravljanja motornim vozilom.

Sajt ProPublica je sa magazinom Njujork tajms  nagrađen za izuzetna dostignuća u istraživačkom novinarstvu, odnosno  priči o lekarima jedne bolnice odsečene uraganom Katrin 2005

Tri novinara Dalas morning njuza dobila su nagradu za pisanje uvodnika.

Pogledajte još