Svetski policajci pojačavaju Inmusic #13 do neslućenih razmera: Interpol na Jarunu!

Inmusic #13 je počeo da liči na All-Star meč američke košarke, kao album najvećih hitova. A poslednje pojačanje koje nas je pomalo iznenadilo, budući da smo ih u avgustu gledali u Evropi, u regiji, u Beogradu, su Interpol, jedni od pionira indie-rock revivala iz 2000-ih!

U svakom slučaju, posle Kalemegdana, evo njujorških dečaka i u Zagrebu nepunu godinu kasnije. Interpol, da podsetimo, pripada fenomenalnom novom talasu indie-bendova iz ranih 2000-ih, kada su nas zapljusnuli iz UK Franz Ferdinand, a iz SAD The Strokes, Yeah Yeah Yeahs, The Killers i gomila drugih.

Interpol je i petnaestak godina nakon proboja na međunarodnu scenu ostao jedan od najcenjenijih i najaktivnijih sastava post-punk i indie rock revivala na prelazu stoleća. Interpol su 1997. godine u Njujorku osnovali Paul Banks, Daniel Kessler, Carlos Dengler i Greg Drudy.

U jeku bujajuće nove njujorške scene, Interpol 2002. godine izdaju svoj studijski prvenac "Turn On The Bright Lights", koji će i petnaest godina nakon izdanja biti prepoznat kao album koji je obeležio prve generacije millenialsa i postao amblem najuspešnije američke rock scene od Seattleove grunge ere s početka devedesetih.

Kreativnu snagu i specifičnost zvuka, s neskrivenim uticajem Joy Divisiona i mračnog introvertiranog sveta post-punka, predstavljenu na debitantskom albumu Interpol su uspešno pretočili i istraživali i u naredna četiri hvaljena studijska albuma – "Antics" (2005.), "Our Love To Admire" (2007.), "Interpol" (2010.) i "El Pintor" (2014.) godine. Odlaskom basista Carlosa Denglera 2010. nakon završetka četvrtog albuma, Interpol odlazi na četvorogodišnju pauzu pre izdavanja petog albuma, a članovi benda se okreću nizu solo projekata.

Prošle godine Interpol je svetskom turnejom obeležio petnaestu godišnjicu izlaska njihovog sada već kultnog prvenca "Turn On The Bright Lights", uz najavu rada na šestom studijskom albumu koji je najavljen za ovu godinu. Uz tek dva potvrđena nastupa u Velikoj Britaniji, premijerni nastup Interpola u Hrvatskoj na Inmusic festivalu #13 jedan je od retkih nastupa ovih indie miljenika najavljenih za 2018. godinu. Srećnici smo, zaista!

Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.