SVAKA LJUBAV IMA PET FAZA: Svi koji prevaziđu treći nivo opstaće zajedno

U daljem tekstu saznajte o kakvim se nivoima radi i kako da se nosite sa različitim situacijama:

Prvi nivo – zaljubljivanje

Bendžamin Frankin je davno rekao: “Divljenje je ćerka neznanja.” Ovo je prvi nivo takozvane “ljubavi” u kojoj čak ni ne znate dovoljno osobu, a zaljubljeni ste u nju. To se dešava jer ste zaneseni privlačnošću te osobe. Fokusirate se na njegove kvalitete i pomno ih beležite. Verujete da je ljubav večna. Pažljivo! Nije zlato sve što sija! Ovo je drugi deo prvog nivoa, kada mislite da je on nešto najbolje što vam se ikada desilo. Razmišljajte i ne prenagljujte.

Drugi nivo – par

Ljubav se produbljuje, osećate se zaštićenije i maženije i jasni su vam razlozi zbog kojeg će vaša ljubav opstati i trajati zauvek. Možda nemate “divlji” seks, ali je uveliko zadovoljavajući. Takođe se osećate cenjeno i kao da ste vas dvoje jedine osobe na svetu.

Treći nivo – početak kraja

U ovom nivou sve izgleda katastrofalno pogrešno. Kao da se nešto promenilo, vaša veza počinje da se gasi. Male stvari počinju da vam smetaju, osećate da ste okruženi problemima. Počinjete da razmišljate kako možda nije dobra ideja biti u vezi i obavezati se samo za jednu osobu. Zato je tačna ova čuvena rečenica “kada idete kroz pakao, ne zaustavljajte se”. Samo ako se pokrenete unapred i rešite sve svoje probleme, moći ćete da nastavite dalje sa vašom vezom.

Četvrti nivo – kreiranje “prave ljubavi”

U ovom nivou se oporavljate od problema i dolazite do srži stvari koje te probleme izazivaju. Partner vas voli zbog onog što ste i pokušava da vas prihvati na sve moguće načine. On razume vaše ponekad ružno ponašanje koje je tu ne zbog toga što ste vi zli iil jer ga ne volite, već zbog toga što ste možda bili povređeni u prošlosti.

Peti nivo – moć ljubavi i partnerstva

Želite da usmerite vašu zajedničku moć kako biste promenili svet. Zajedno želite svet učinite boljim mestom za sve. Ljudi koji uspeju da dođu do ovog nivoa su pravi srećnici. Ultimativni cilj je postignut i oboje ste opušteni. Ne želite da menjate ništa na svom partneru i obrnuto. Stekli ste kompletnost.

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.