Bizarni Karićev spomenik Gagarinu na Novom Beogradu uzburkao društvene mreže!

0

Pre godinu dana odbornici Skupštine grada Beograda doneli su odluku o postavljanju spomenika Juriju Gagarinu u istoimenoj ulici na Novom Beogradu.

Spomenik se nalazi u Ulici Jurija Gagarina 155, u blizini tržnog centra “Piramida”.

Pilot Sovjetskog ratnog vazduhoplovstva postao je 12. aprila 1961. godine prvi čovek koji je otputovao u svemir, a izgleda da su “gradski oci” u Beogradu odlučili da mu tim povodom, 57 godina kasnije, odaju počast.

Spomenik Juriju Gagarinu finansirala je “Karić fondacija”i pre nekoliko dana postavljen je na teritoriji ove beogradske opštine, ali je suprotno očekivanjima, izazvao burne reakcije na društvenim mrežama.

Između ostalog spomenik je nazvan “uvredom uvredine uvrede” uz konstataciju da se na masivnom postamentu jedva primećuje glava izuzetno malih dimenzija.

Jurij Aleksejevič Gagarin bio je sovjetski kosmonaut, prvi čovek koji je otputovao u svemir 1961. godine, u 27. godini života. Sedam godina kasnije poginuo je na rutinskom letu, sa još jednim pilotom, a njegova smrt i danas je obavijena velom misterije. Posthumno, njegov rodni grad preimenovan je u Gagarin.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Nadlanu.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.