Konkurs za srpske programe za android 2.0

BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Srpski mobilni operater Vip mobajl objavio je danas konkurs za razvoj lokalnih programa za Guglov operativni sistem "android 2.0" za "pametne" (smart) telefone, sa ukupnim nagradnim fondom od 22.000 evra.

Na konferenciji za novinare predsednik Upravnog odbora Vipa Aleksandar Šperl je podsetio da je ta kompanija u novembru prošle godine prva u regionu objavila konkurs za "android" aplikacije, ističući da su korisnici odlično prihvatili 64 programa koji su izabrani.

Na drugom po redu kokursu za android programe na srpskom jeziku "Android Vip izazov 2.0" (http://android.vipmobile.rs), kako je istakao Šperl, uvedene su nove katogorije, a nagradni fond je povećan za 2.000 evra.

Prema rečima rukovodica korporativnih komunikacija Vipa Dragane Roter, kategorije za koje programeri mogu da prijave aplikacije su "najbolje unapređena aplikacija sa prethodnog konkursa", "informacioni servisi", "zabava" i "mobilne aplikacije komercijalnih servisa". Svaka od četiri kategorije nosi po tri nagrade - prva 2.000 evra, druga 500 evra, a treća telefon HTC dizajer (Desire), rekla je ona.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.