Ni opozicija ne menja stav Slovačke prema Kosovu

BRATISLAVA, 5. maja 2010. (Beta) - Ni slovačka opozicija ne bi menjala stav Slovačke da se ne priznaje jednostrano proglašena nezavisnost Kosova ukoliko to ne bude volja same Srbije.

Lider opozicionog Hrišćanskog demokratskog pokreta (KDH) Jan Figel kazao je u sredu u razgovoru sa ambasadorom Srbije u Bratislavi Dankom Prokićem da je tako i definisan program njegove stranke na predstojećim parlamentarnim izborima. "Ne vidimo za sada razlog da se menja zvanični stav Slovačke prema Kosovu. Tako to definiše i izborni program KDH", kazao je Figel srpskom ambasadoru, preneto je na sajtu stranke.

Figel je obećao da će njegova partija, ako posle izbora bude deo vladajuće koalicije, učiniti maksimum da pomogne Srbiji svojim iskustvima i u pripremi za članstvo u Evropskoj uniji, pošto ga slovački demohrišćani bez rezervi podržavaju. Figel je kazao da je sada važno da prevagne solidarnost unutar EU da se proširi na zemlje zapadnog Balkana uključujući Srbiju. "S druge strane, očekuje se da i Srbija uloži neophodne napore u važne reforme", kazao je Figel.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.