Ilić: Nema unapred izabranog ponuđača

BEOGRAD, 11. maja 2010. (Beta) - Državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije Slobodan Ilić izjavio je u utorak da se zakonito i transparentno sprovodi postupak izbora najboljeg ponuđača za savetnika u prodaji državnih akcija u Telekomu i da nema unapred izabranog ponuđača, kako se to često u medijima navodi.

On je za Betu rekao da nije iznenađen što je ponudu za privatizacionog savetnika dostavio samo konzorcijum koji predvodi američki Sitigrup global markets (Citigroup), i ocenio da je važniji kvalitet ponude njego njihov broj.

Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu raspisan je 12. aprila, a pravo učešća imale su investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, vrednosti veće od 500 miliona evra.

Vlada Srbije poseduje 80 odsto akcija u Telekomu Srbija, a preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE, u kojoj nemački Dojče telekom ima 30 odsto kapitala.

Pogledajte još