PRESTANITE DA VERUJETE U MITOVE O VAGINI: Oni vam samo uništavaju seksualni život

G tačka je izmišljotina

Iako postoje mišljenja da vagina nema neku posebnu tačku koja pruža najjače zadovoljstvo, neki seksolozi i dalje ne odustaju od teorije da G tačka postoji!

- Problem sa konceptom G tačke je taj što se ovaj pojam olako koristi pa žene misle da nešto nije u redu sa njima, ako ne mogu pronaći svoju G tačku. Upamtite, svaka žena je drugačija i samim tim ima drugačije erogene zone. Ono što odgovara jednoj, ne mora i drugoj - objašnjavaju psiholozi.

Ako žena nije “vlažna”, ne znači da nije napaljena

Ovo je definitivno jedna od najčešćig gluposti u koju veruju muškarci. To je individualna stvar i postoje raznorazni faktori koji utiču na vlažnost svake vagine. Neke žene jednostavno ne proizvode dovoljno prirodnog lubrikanta, a razlozi za to mogu biti menstrualni ciklus, problem sa Bartolinijevim žlezdama, kontracepcija, dojenje itd. Ono što je kod svih isto je to da se seksualna uzbuđenost prvo javlja u mozgu, a tek onda u telu.

Ako žena ima velike vaginalne usnice ili klitoris, znači da je promiskuitetna

Iako prekomerni seksualni odnos može rastegnuti usnice, ta pojava se kod nekih žena javlja usled brzog starenja ili jednostavno manjka elastičnosti kože.

Klitoris i/ili vagina mogu postati neosetljivi zbog previše korišćenja vibratora

Preterano korišćenje ne može oštetit vaginu, ali može uticati na živce u klitorisu. On postaje jako osetljiv, čak i bolan, na dodir, ali se nakon nekog vremena vraća u prvobitno stanje.

Treba zapamtiti da seksualno uzbuđenje i nivo osjetljivosti zavisi od onoga što se dešava u vašem mozgu.

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.