SVI GA VOLE: Koji horoskopski znak je kralj hedonizma?

Poznat je po svojoj tvrdoglavosti i jedan od retkih načina na koje ga možete nagovoriti na nešto jeste da mu ponudite jednu od ovih njemu omiljenih stvari ili sve njih.

On je - Bik.

Njegova svrha se svodi na preživljavanje, a nakon što je to osigurano, ona postaje udobnost. Nijedan drugi znak nema udobniju zonu udobnosti. I nijedan drugi znak nije više "zapeo" u svojoj zoni udobnosti više od Bika.

Budući da je njegova glavna motivacija stabilnost, često se može naći u situacijama koje su manje od optimalne, ali on ostaje tamo, jer to je ono što on poznaje. To može biti frustrirajuće za prijatelje, porodicu i partnere koji znaju da Bik može bolje.

Davanje neželjenih saveta uopšte nije dobra ideja ni za koga, a pogotovo kada je u pitanju Bik! A čak i ako ikada potraži vaš savet o nečemu, on neće previše razgovarati o tome. Znajući to možete se poštedeti mnogih frustracija kada imate posla sa Bikom.

Zašto onda ostajemo uz tu tvrdoglavu osobu? Možemo to sažeti u jednu reč, radi se o pouzdanosti. Bik će uvek biti tu za vas. On vam možda neće kupovati ekstravagantne poklone, odvesti vas na putovanje života u Italiju ili vas izvesti na ples, ali on će biti tu kada vam je potreban neko da vas pokupi s puta kada se vaš automobil pokvari.

On će uvek imati "posebnu" stolicu za vas kada vam je potrebno mesto na kom ćete se skriti od užurbanog života i gde ćete pronaći malo mira.

On će čak imati i grickalice za vas, kako biste se osećali posebno. Nikada nećete gladovati kada ste sa Bikom, on to nikada prirodno ne bi dopustio.

A govoreći o tome što mu dolazi prirodno… novac. Da, Biku je važan novac. On lako dolazi do njega i ne gubi ga. On je darežljiviji sa svojim vremenom nego sa svojim novčanikom, ali ako su vam potrebne nove gume ili pozajmica kako biste popravili svoj krov, Bik je prava osoba kojoj se možete obratiti.

On će očekivati da mu to vratite, ali će vam dati dovoljno vremena za to. Njemu se ne žuri pa ne očekuje da i vi žurite. A pozajmicu će vam dati samo ako je u poziciji da vam je da.

"Spor i odmeren osvoji trku" njegova je izreka, ako uošte postoji. On uvek polako napreduje. Ipak, u toj sporosti stvara duboke korene koji daju dugovečnost njemu i njegovim kreacijama.

Dakle, bilo da se radi o dobrom obroku, vožnji do aerodroma, lepoj muzičkoj kompoziciji ili savršenoj masaži stopala, Bik čini ovaj svet gostoljubivim i boljim mestom.

Izvor: Atma
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još