Xperiment rođendan

Tristan, Pixel, Talamasca, Dino Psaras, Max Lanfranconi, DJ Domestic, DJ Dede, Joti Sidhu, Shanti... samo su neka od imena koje je organizacija Xperiment dovela u proteklih nekoliko meseci, a iza sebe imaju 11 godina rada...

Rov kod Vojnog muzeja nikad nije bio puniji. Svi koji imalo prate trance bili su prisutni. Samo po zidićima oko rova bilo je nekoliko stotina ljudi, koji su se odlično zabavljali. Posle Buce, koji je, po mišljenju većine u publici, jedan od najvećih profesionalaca na našoj trance sceni, radi Stole. Za odličnu muziku začinjenu heavy basom, sa deep vožnjama bio je zaslužan DJ Buca. Stole je masu zagrejao hitovima, tako da je Shanti posle takve pripreme mogao samo da dovede atmosferu do usijanja, što je i učinio.

Za sve one koji vole trance (progressive, psy ili minimal), klub „Planet Bigz“ (zimi) i rov kod Vojnog muzeja (tokom leta), gde su Xperiment DJ-evi rezidenti, nema zamenu, i mesto je za izlazak skoro svakog vikenda.

Posebnu draž atmosferi dali su dečko i tri devojke, koji su na smenu vrteli vatru ili fluorescentne kugle. Ozvučenje kvalitetno, možda bi trebalo još malo da se poradi na light show-u, ali je ovo za sada sasvim korektno. Za svoj rođendan, ovi DJ-evi su se pobrinuli da imaju najbolji video bim do sada.

Ono što je uobičajena, ali vrlo čudna pojava, jeste da na apsolutno svakoj trance žurci ima previše policajaca. Čini se da nema potrebe za tolikom opreznošću sa njihove strane, bar ne ništa više od bilo koje druge žurke ili splava.

Bilo je i dosta stranaca u publici... Organizacija Xperiment ima iza sebe 11 godina uspešnog rada, mnogo stranih imena sa kojima su radili, renomirane DJ-eve, uspešne žurke... A ono što je njihov najveći uspeh, i najznačajniji poklon koji su dobili za rođendan jeste mnogobrojna publika koja ih voli i prati.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još