Pobeda poljupca

Ispostavilo se, kao u nekom ljubavnom filmu, da je Džejmi zaljubljen u našu Jelenu. Njihovu pobedu, ovacijama i gromoglasnim aplauzom pozdravila je tradicionalno hladna engleska publika, a o njihovoj romantičnoj vezi bruje svi svetski mediji

Dvadeset dvogodišnja Beograđanka, najbolja teniserka sveta, Jelena Janković, pobedom u finalu miks dubla u Vimbldonu, u paru sa Britancem, Džejmijem Marejom, donela je srpskom tenisu prvu titulu s najvećeg teniskog turnira na svetu. Jelena je sa svojim partnerom u finalnom i poslednjem meču trećeg grend slem turnira sezone, pobedila pete nosioce, Australijanku, Ališu Molik i Šveđanina, Jonasa Bjorkmana.

- Nisam očekivala da ću osvojiti Vimbldon, pogotovo ne u miksu, jer je moj san uvek bio da osvojim u singlu i da držim pehar na kraju turnira ali, nažalost, to mi se nije desilo. Za utehu je što sam prihvatila poziv, igrali smo prvi put zajedno i očekivala sam da ćemo pobediti meč ili dva. Dobro smo se uklopili, zabavljali smo se na terenu i to je dovelo do pobede. Presrećna sam svojom prvom grend slem titulom i nadam se da će ih biti još mnogo – prenela nam je svoje utiske, vidno umorna Jelena.

Iako je izjavljivala da je Džejmi izabrao pogrešnu osobu za dubl i da od nje nema nikakve vajde, ipak je prihvatila ponudu. Svojom igrom, osmesima i pozitivnim stavom svom partneru Džejmiju dala je motiv za dobru igru. Da li su dobar par tek ćemo saznati ali za sada, na terenu, Jelena i Džejmi su tandem snova. Ovim trijumfom osvojili su 140 000 evra (svako je dobio po 70 000) i mesto u teniskoj istoriji, što je za svaku pohvalu.

Ove godine Jelena je postala uzor i to ne samo teniserima. Prvenstveno svojim ponašanjem i odnosom prema poslu. Njeni uspesi u tekućoj sezoni se ređaju. U Majamiju je od WTA dobila nagradu kao igračica koja je najviše napredovala u 2006. godini, osvojila je četiri titule (Okland, Čarlston, Rim i Birmingen), igrala je grend slem turnir u Parizu, u Bodvilu je predvodila reprezentaciju Srbije i osvojili su play off za dopunu svetske grupe. Do ovog Vimbldona zabeležila je 52 pobede što se nikome nije dogodilo od 1974. godine, a ovakav uspeh imala je samo Kris Ever.

- Razočarana sam što se tiče mog učinka na Vimbldonu jer mi je bilo jako teško u četvrtom kolu protiv Bartolijeve, jer su mečevi počinjali u 11 sati pre podne a završavali se u 18 sati, meč smo prekidali četiri - pet puta, što meni nije odgovaralo jer kad god sam se vratila bila sam sve gora i gora a Francuskinja je izlazila na teren sve bolja i bolja. Bila sam žrtva lošeg vremena, ali, razmišljam pozitivno i idem dalje. Potrebna mi je svežina koju ću povratiti na godišnjem odmoru a onda krećem u napad.

Jelenu očekuje Fed kup kao i turniri u San Dijegu, Los Anđelesu, Torontu........

Naša najbolja teniserka ima podršku svojih najbližih, a najveću od mame Snežane koja Jelenu prati na svim svetskim turnejama i koja za svoju ćerku ima samo reči hvale:

- Jelena je nominovana od svetskih medija koji su prenosili grend slem u Vimbldonu, ona je dobila nagradu za najveći doprinos koji je pružila tenisu. Interesantno je da je Jelena u društvu Marije Šarapove, Serene Wilijams i prvog reketa sveta Žastin Enan, nominovana za jednu od najboljih igračica sveta. Žao mi je što neće biti u Holivudu na toj dodeli jer je njena želja da se s našom reprezentacijom plasira tamo gde joj je i mesto, a to je u svetskoj grupi. Podržaću je u onome što radi zato što to odlično radi i volela bih da se ne menja jer je to ono zbog čega se ja ponosim.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još