UZBURKALA POLITIČKE STRASTI: Sandra Afrika posvađala vlast i opoziciju u Crnoj Gori

Navodno, planirano je da se za nastup Sandre Afrike izdvoji oko pet hiljada evra, a to je najviše iziritiralo opoziciju u Andrijevici koja tvrdi da se radi o svojevrsnom skandalu. Opozicionari kažu da aktuelna Demokratska partija socijalista nastavlja, neracionalno trošeći novac građana, da unižava tradicionalne, istorijske i kulturne vrednosti Vasojevića.

Predsednik andrijevičkog odbora Demokratskog fronta Vesko Raketić kaže da je u pitanju skandal, jer je Afrika poznata po tome što su pojedini njeni spotovi, zbog neprimerene i provokativne sadržine, zabranjivani za maloletnike:

- Ministarstvo kulture izdvojilo je osam hiljada evra za "Andrijevičke dane kulture", a Sandra će, kako čujemo, za nastup dobiti čak pet hiljada evra. Svaki komentar je suvišan.

Njegov stranački kolega Branko Kastratović smatra da Afrikin nastup vređa zdrav razum i da simbolično potvrđuje da se u Vasojevićima trenutno živi kao u najnerazvijenijim afričkim zemljama.

- Nekada su Vasojevići bili uzorni domaćini, junaci, umetnici i intelektualci, a danas, zahvaljujući režimu, ovaj prostor liči na afričke zabiti gde narod nema hleba da jede i gde je istinska kultura misaona imenica - ističe Kastratović.

I iz andrijevičkog odbora opozicione Socijalističke narodne partije ističu da vlast na prizeman način udara na najsvetije istorijske tekovine naroda ovoga kraja, a da je Sandrin nastup na Dan opštine neprimereni čin.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Marko Vukić kazao je da u celoj priči nema ničeg spornog, već da neko zlonamerno želi da ispolitizuje slučaj.

- Sandra Afrika će nastupiti na otvaranju turnira u malom fudbalu u Andrijevici i taj događaj nema direktnu vezu sa Danom opštine, kako zlonamerni pojedinci žele da predstave. Turnir u malom fudbalu se organizuje u okviru "Andrijevičkih dana kulture i sporta", i procenili smo da bi bilo primamljivo i atraktivno da se na otvaranju pojavi Afrika - tvrdi Vukić.

Izvor: Novosti
Foto: sandraafrika/Instagram

Pogledajte još