Murinjo definitivno u Realu

MILANO, 28. maja 2010. (Beta-AP) - Fudbalski trener Žoze Murinjo preći će i zvanično u Real Madrid, pošto je španski klub uspeo da se dogovori sa Interom iz Milana oko obeštećenja za portugalskog stručnjaka.

Predsednici Reala i Intera, Florentino Peres i Masimo Morati, sastali su se večeras u Milanu i dogovorili su se oko obeštećenja.

Real je saopštio da će Murinjo biti promovisan i predstavljen u ponedeljak na stadionu Santjago Bernabeu. On će zameniti Manuela Pelegrinija, koji je u sredu otpušten.

Italijanski sportski dnevnik Gazeta delo sport preneo je da će Real platiti obeštećenje od 16 miliona evra u dve rate.

Murinjo je potvrdio da želi da pređe u Real prošle subote, kada je sa Interom pobedio Bajern sa 2:0 i osvojio Ligu šampiona.

Murinjo je proveo dve sezone u Interu i sa klubom je osvojio dve titule prvaka Italije, nacionalni kup i Ligu šampiona, što je prvi trofej prvaka evrope za klub od 1965. godine.

Pre Intera, sa Čelsijem je dva puta osvojio Premijer ligu, a sa Portom je trijumfovao u Ligi šampiona 2004. godine.

Uprkos uspesima, Murinjo je često predstavljan kao defanzivno orijentisani trener i već su se pojavila pitanja kako će uspeti da iskoristi vrhunske napadače kao što su Kristijano Ronaldo, Kaka i Karim Benzema.

"Moramo da znamo sa čime raspolažemo i da to primenimo na najbolji način da bismo bili opasni. Moramo da pronađemo način igre koji im dozvoljava da budu takvi. Principi igre zavise od igrača koje imate", rekao je Murinjo španskim medijima.

Real je osvojio devet evropskih kruna, ali poslednju od njih 2002. godine. Klub je prošle godine doveo Ronalda, Kakaa i Benzemu, ali tim nije uspeo da prođe drugu fazu Lige šampiona.

Murinjo namerava da osvoji titulu u četvrtoj zemlji, posle osvajanja prvenstava Portugala, Italije i Engleske.

"Mislim da me Real doveo jer znaju da od mene mogu da traže uspeh u kratkom roku, ali i zato što mogu da postavim osnovu za budućnost. Želim da ostavim trag u ovom klubu, ne samo titulama, već i drugim stvarima. Obećavam da ću od prvog dana izvlačiti najbolje iz igrača i da ću brinuti o njima", rekao je Murinjo.

Pogledajte još