MIRKA VASILJEVIĆ: Sa Vujadinom sam sazrela pre vremena

Kada je s trinaest godina snimila svoj prvi film, Mirka Vasiljević (28) nije ni sanjala da će postati popularna širom regiona. Mladoj glumici svi su predviđali blistavu karijeru, međutim, ona je rešila da postane majka vrlo rano i da porodicu stavi ispred posla. Iako i dalje vredno radi, snima serije, igra predstave, Mirka kaže da je sve podređeno njenim najbližima, sinovima Andreju (7) i Mihajlu (4), ćerki Adrijani (5) i suprugu Vujadinu Saviću (28). Ipak, dobra organizacija u kući daje joj vetar u leđa da ovog leta, nakon nekoliko snimljenih epizoda serije "Istine i laži", počne da radi na predstavama.

- Na Gardošu u Zemunu igram tri predstave, a u avgustu na Paliluli dve. Uspevam da spojim i posao i brigu o deci. Rukovodim se stavom da deca treba da budu uz majku i oca, a da ih čuvaju bake, deke i dadilje. Posebno zato što Vujadin često nije kod kuće zbog utakmica, pa se trudim da budem uz decu stalno. Trudim se da držim porodicu na okupu i da radim - počinje Mirka, prisećajući se prvih dana majčinstva.

- Imala sam 21 godinu kada sam se prvi put porodila. Vujadin i ja, na neki način, nismo bili ni svesni da ćemo postati roditelji, tako da straha nije bilo. Nisam imala previše životnog iskustva, nisu mi se dešavale neke ružne stvari i bila sam opuštena. Mada, nisam paničar i uvek sebi kažem da mogu sve da uradim ako radim polako. Ni za porođaj nisam imala strah. Rekla sam da ću o tome brinuti kada odem u bolnicu. Na većim sam sada mukama kada za najstarijeg sina treba da odaberemo školu s obzirom na to da kreće u prvi razred. Shvatam da su muke manje i slađe muke kada su i deca mala - kaže glumica, koja ne krije da je bilo trenutaka kada se pitala zbog čega su Vujadin i ona žurili sa potomstvom iako ih danas puna kuća dece ispunjava.

- Kada sam upoznala Vujadina, bila sam na fakultetu. Dobila sam ponudu da snimam dve serije sa Ljubišom Samardžićem, a Vujadin da igra za francuski klub "Bordo". Morali smo našu vezu da podignemo na ozbiljniji nivo da bismo je održali jer smo bili udaljeni hiljadama kilometara. Svaki dan sam snimala i nisam mogla da idem kod njega, pa se pojavila želja da imamo decu. Život nas je stavio u situaciju da mladi postanemo veoma ozbiljni kako bismo uskladili ljubav, posao i karijeru. U tome smo uspeli i danas nema veće radosti za nas od naših mališana - kroz smeh govori glumica, koja je veoma posvećena majka.

- Bliski smo sa našim roditeljima i uvek možemo da se oslonimo na njih. Dešava se i da smo Vujadin i ja u dilemi oko nekih stvari i tada se obavezno konsultujemo sa njima, što nam znatno pomaže. Srećna sam kada vidim moju i Vujadinovu mamu kako brinu o unucima i koliko ih to ispunjava - dodaje lepa glumica, koja kaže da nije stroga majka.

- Kod nas u kući nema dobrog i lošeg policajca. Vujadin i ja smo se dogovorili šta je osnovno što treba da poštujemo i šta od dece da napravimo, pa to i sprovodimo u delo. Kada smo zajedno, oboje isto odreagujemo i držimo jedno drugom stranu. Mada su oni naučili da kada tata nešto ne da, dođu kod mene i to mi objasne - priča mlada mama i dodaje da ćerka Adrijana nije ništa manje mirna u odnosu na braću.

- Mala je razlika u godinama. S druge strane, ona je jedina devojčica i uvek je naklonjena braći i njihovim igrama. Shvatili su tu životnu borbu da moraju brzo da reaguju, da se prilagode jedni drugima. Da bi pripadala njima, Adrijana se često igra muških igara, tako da imamo malo lutaka u kući. Opet, ona ima ženstvenost u sebi, voli da se sređuje, što upija od ženskog dela porodice. Moja tetka, mama i baka uključene su u njihovo vaspitanje i često ih gleda kako se mackaju i idu kod frizera - opisuje glumica, koja danas primenjuje dosta stvari na svoju decu koje su je nekada nervirale kod njene mame.

- Forsirala me je da učim jezike, a ja sam samo htela da se igram. Sada ja isto savetujem svoju decu. Moja porodica se sada nasmeši i kaže: "Ti si se bunila, a sada vidiš da ti radiš to isto." Ali, interesantno je da nisam samo od nje usvojila neke metode. Moj učitelj je dobrim delom zaslužan što sam vredna, radna, što mi nije problem sto obaveza dnevno, a to me je nerviralo kod njega. Kada smo razmišljali o prvom razredu najstarijeg sina, shvatila sam da je veoma bitno da ima dobrog učitelja - zaključuje Mirka.

Izvor: Glossy
Foto: Instagram/savicvujadin

Pogledajte još