DEJAN NESTOROVIĆ POHVALNO O ZAKONU O DONATORSTVU ORGANA: Ne boli, a spasava živote!

Borac za ljudska prava i direktor novosadske NVO "Sigurna pozicija" Dejan Nestorović podržao je Zakon o presađivanju ljudskih organa i Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima, koji je usvojila Skupština Srbije.

Dejan Nestorović, završio volontiranje u jednom kliničkom centru Srbije na odeljenju za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju

- Veliki broj mladih ljudi, ali i osoba različitih starosnih dobi, čeka priliku, da dobije novo srce, bubreg ili neki drugi organ u našoj zemlji i regionu. Mnogi su imali do sada samo nadu, ali ne i novac. Šanse su im bile male, a izuzetno skupe. Sada, konačno dobijamo legalnu, ali i bržu priliku da kao društvo pomognemo, onima, kojima je pomoć potrebna. Zakon o donatorstvu organa, ne boli, ali spasava mnoge živote. Pozivam sve javne ličnosti, da podrže zakona o kome se govorilo sa predrasudama. Nikada, ne možemo znati, ili biti sigurni kome će zatrebati nova prilika za život, novi vitalni organ - poručuje Dejan Nestorović, koji je upravo završio volontiranje u jednom kliničkom centru Srbije na odeljenju za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju.

Dejan Nestorović i Ana Brnabić

Izvor: Alo!
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još