fbpx

Muzička avantura sa Džefom Bekom u Sava centru

BEOGRAD, 8. jula 2010. (Beta) - Džef Bek, jedan od najuticajnijih majstora rok gitare svih vremena, održao je u sredu uveče, na beogradskom Samertajm festivalu, instrumentalni koncert koji je u stilskom, ritmičkom i dinamičkom pogledu bio prava muzička avantura.

Bek je uz podršku vrsne prateće grupe - basistkinje i pevačice Ronde Smit, klavijaturiste Džejsona Rebela i bubnjara Narade Majkla Valdena - priredio svirku, u kojoj su se uzbudljivo i sasvim nepredvidivo smenjivali hard rok, džez, hevi metal, bluz, sving, bugi i rege.

Ovaj nekadašnji član "Jardbirdsa", grupe kroz koju su tokom 1960-ih prošli Erik Klepton i Džimi Pejdž, digao je na noge oko 2.000 posetilaca svog koncerta u Sava centru na kojem je svirao kompozicije iz solo karijere, koja ga je ustoličila među vodeće eksperimentatore na električnoj gitari.

Iako je avanturistički nastrojeni Bek bio glavna zvezda koncerta, svirački naglasak nije bio obavezno na njemu, te je u prvi plan isplivala cela grupa, a sa svojim bravurama na basu posebno se istakla Ronda Smit - dugogodišnja saradnica američke superzvezde Prinsa.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.