EXIT 2010: Mika - odličan početak

Svi koji su sumnjali da će Mika napraviti nezaboravan šou na otvaranju Exita 2010, 8. jul 2010. će zapamtiti kao dan kada su zavoleli svaku kovrdžicu na glavi ovog predivnog čoveka!

Planetarna pop zvezda, poreklom Libanac/Amerikanac sa Londonom u srcu – Mika, verovatno je unapred svrstavan u „kategoriju“ onih MTV-prašinom posutih nastupa koji će biti kvalitetni, ali bez tektonskog efekta na Petrovaradinsku tvrđavu. Oh, koliko su se samo iznenadili oni koji su tako nešto pomislili... Mika je razbio!!!

Ali, pametna je publika Exita – od prvog razmenjenog pogleda sa Mikom, koji je raketu lansirao već na samom startu savršenim izvođenjem hita „Relax, Take It Easy“, i oni skeptični su shvatili da on misli ozbiljno i da obožava svaki momenat proveden na bini. A mi, njegovi fanovi smo... pa, pali u nesvest koliko smo u pravu što mu oduvek sve verujemo!

Jedna reč: hit!

Nežno lice, prelepe kovrdže i topao osmeh... OK, znali smo da je Mika poseban. Ali, ovaj čovek ume da nosi bele pantalone!!!

Hit je bilo sve što je Mika oblačio tokom nastupa: od njegove omiljene mornarske majice, preko polucilindra, fraka i neverovatnog cvetnog ogrtača, do svega što sija u mraku. A odlučio je da u jednom momentu gore obuče... ništa! Hm, opasno zanimljivo. Vrisak je to potvrdio!

Prateći bend, bek vokal, njihov stajling, scenografija, poruka svakog osmišljenog detalja u ovom šou – HIT. Ta reč je simbol ovog nastupa! Ali, najbitniji pogodak/hit je to što je festivalskom nastupu pristupljeno kao samostalnom koncertu i zato niko ne može ni da pomisli da je ovo i najmanje nezaokružen šou. Aplauz za ceo tim!!!

Jednostavno, vidi se kada neko celo srce preda...

Zato je ovo možda jedan od najiskrenijih otvaranja Exita ikada.

Jedna etiketa: fenomenalno!

Mika prezire etikete i ograničavanja u životu. Posebno one koje se tiču seksualnosti. Rekao je to jednom... Mada, koja osoba zdravog razuma bi uopšte i pravila bilo kakve kategorije, a posebno svrstavala ljude u iste?!

Samo, izvini Miko, ali ipak imamo jednu etiketu i za tebe: fenomenalno! Sve duhovite, inteligentne, zarazno vesele pesme koje je pripremio za Exit, uživo zvuče neuporedivo bombastičnije i atraktivnije nego na snimljenom materijalu. Obično je obratno, što samo potvrđuje da su Mika i njegov bend izuzetni performeri. I da, Mikin čuveni falseto je pravi i on se ne štedi da to i dokaže na bini.


Čuli smo sve što je trebalo sa dva albuma, koliko ih ima u svojoj četvorogodišnjoj karijeri. Publika nije prestajala da pleše, čak i na pesmama koje nisu opšte poznate.
Možete zamisliti kakvu euforiju su izazvali aktuelni hitovi We Are Golden“, „Rain“ (gore pogledajte ovu pesmu live na Exitu!), njegov stari veliki hit Grace Kelly“, kao i pesma iz filma „Kick-Ass“... Inače, logično je da je Mika uradio pesmu za ovaj film, jer odlično ide sa odličnim!

Posebno su fantastična live izvođenja dve pesmice s izuzetno pozitivnim duhom „Blue Eyes“ i „Big Girl (You Are Beautiful)“.

Kao i Mika na bini, ni za tren, niko u publici nije prestao da pleše.

Muzičko savršeno izvođenje, pratile su zabavne koreografije, Mikin neumorni ples, obraćanje publici na više srpskog nego što smo čuli od bilo koje druge strane zvezde, pa čak i udaranje u kante i plesačice u fluorescentnim raskošnim haljinama za spektakularnu završnicu.

I, koliko srce bude posle ovako sjajnog nastupa, a telo se ne smiruje ni satima posle...
Vrati nam se brzo, Miko!!!

Tekst: Katarina Milovanović

Pogledajte još