BEAUTY SAVET: Kako pravilno čistiti četkice i beauty blendere

Redovno održavanje naših make up četkica i sunđera za nanošenje šminke, veoma je važno, ako želimo da koža našeg lica bude zdrava, bez iritacija i upala.

Koliko god da negujete kožu lica, štetite joj kada nanosite šminku četkicama, na koje se nataložilo mnogo proizvoda. Četkice su pogodne za razvijanje bakterija, ako ih redovno ne održavate, a samim tim vi bakterije prenosite na kožu lica dok se šminkate.

Donosimo vam nekoliko saveta za pravilno održavanje četkica i beauty blendera:

Beauty blender natopite toplom vodom, a zatim prstima utrljajte blagi sapun na njega. Detaljno ga istrljate a zatim isperite i iscedite. Beauty blender je poželjno oprati nakon svakog korišćenja i ostaviti ga da se dobro osuši.

Četkice natopite vodom a onda ih istrljajte blagim sapunom. Ispirajte vrh četkice sve dok voda ne postane potpuno čista. Nakon pranja, najbolje bi bilo da svoje četkice dezinfikujete medicinskim alkoholom, a zatim ih ponovo isperete vodom.

Četkice prvo pritisnite peškirom, kako bi upile višak vode, a zatim ih ostavite da se osuše preko noći, Postupak čišćenja ponovite barem jednom nedeljno, kako biste onemogućile da se bakterije stvore na vrhu vaše četkice.

Postupak pranja četkica podjednako je bitan korak, kao i bilo koji drugi postupak u vašoj beauty rutini.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još