Međunarodni klub žena organizovao 17. Dobrotvorni bazar

U organizaciji Međunarodnog kluba žena juče je u hali 2 Beogradskog sajma održan 17. Dobrotvorni bazar 2018.
I ove godine, pod sloganom "Zamislite šta možemo da uradimo zajedno", ova tradicionalna manifestacija proslavila je duh zajedništva i najlepše principe darivanja.

Kao i svih prethodnih, i ove godine su brojni pripadnici diplomatske zajednice u Srbiji, u saradnji sa ostalim raznovrsnim organizacijama koje posluju u Srbiji, dali veliki doprinos Dobrotvornom bazaru kao humanitarnoj manifestaciji čiji je konačan cilj prikupljanje novčanih sredstava koje će Međunarodni klub žena, preko svog Humanitarnog fonda, uputiti organizacijama i projektima u oblasti civilnog društva u Srbiji, a kojima je takva podrška najpotrebnija.

Na štandovima Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Austrije, Švedske, Češke, Slovačke, Belorusije, Brazila, Kine, Sjedinjenih američkih država, Egipta, Kuvajta i Ujedinjenih Emirata, te drugih brojnih evropskih, afričkih i azijskih zemalja, tradicionalno, bili su izloženi raznovrsni proizvodi karakteristični za svaku zemlju učesnicu.

Pored kupovine atraktivnih proizvoda i degustacije hrane karakterističnog ukusa iz dalekih zemalja sa drugih kontinenata, posetioci su mogli da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom program, kolažnog karaktera.

Voditeljka ovog programa bila je glumica Nevena Šarčević, koja je publiku vodila kroz čarobni svet muzike i plesa bez granica. U programu su učestvovali mađioničari i žongleri, igrači i pevači koji su publiku zabavljali sa ciljem da osvoje njihova srca.

Najmlađi posetioci zabavili su se u Kutku za decu, bezbednom prostoru koji je posebno organizovan za njih.
Jedna od karakteristika Bazara je i lutrija. I ove godine fond nagrada bio je bogat i raznovrstan. Mnoge države dale su svoj doprinos Dobrotvornom bazaru kroz poklone koje su namenile lutriji. Najvredniju lutrijsku nagradu ove godine omogućila je Austrija – tri puna pansiona za četvoročlanu porodicu u hotelu za decu u Austriji.

Dobrotvorni bazar 2018 otvorila je naša ugledna dramska i filmska umetnica, glumica Tanja Bošković, u prisustvu predsednice Kluba gospođe Milice Lundin, supruge ambasadora Švedske, gospođe Marine Brilove, supruge ambasadora Belorusije i Kristine Cetl, potpredsednice Kluba iz Austrije.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još