Lev selektor Nemačke još dve godine

FRANKFURT, 20. jula 2010. (Beta-AP) - Selektor Nemačke Joahim Lev pristao je u utorak da produži ugovor sa Fudbalskim savezom na još dve godine i predvodiće reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi Lev je predvodio reprezentaciju do trećeg mesta, a njegov ugovor istekao je po završetku turnira.

Fudbalski savez Nemačke je uoči konferencije za novinare u utorak potvrdio da će Lev ostati selektor još dve godine.

DFB je uoči današnje konferencije za novinare potvrdio da će Lev ostati selektor još dve godine.

"Vodili smo vrlo jednostavne razgovore. Zadovoljan sam što ću nastaviti da radim sa reprezentacijom, svi smo se zabavljali tokom Svetskog prvenstva", rekao je Lev na konferenciji za novinare u sedištu DFB u Frankfurtu.

"Naš tim ima sjajnu budućnost i posle uspeha na Svetskom prvenstvu, veliki je izazov pripremati se za Evropsko prvenstvo", dodao je 50-godišnji trener.

Lev nije želeo da kaže ko će biti kapiten reprezentacije, ali nije dao jasnu podršku Mihaelu Balaku, koji je propustio Svetsko prvenstvo zbog povrede članka.

"Nije pravo vreme da se govori o tome", rekao je Lev.

U Balakovom odsustvu Filip Lam je bio kapiten "pancera", a po završetku Mundijala defanzivac minhenskog Bajerna rekao je da bi želeo da zadrži kapitensku traku.

Balak se vratio u Bundesligu, pošto je potpisao za Bajer iz Leverkuzena. On je prošle nedelje rekao da se i dalje smatra kapitenom Nemačke.

"Balak je do sada bio veoma važan fudbaler u našem timu. Najvažnije je da se oporavi od povrede, vrati normalnim treninzima i da ponovo zaigra za svoj klub", rekao je Lev.

Selektor Nemačke rekao je da je prošle nedelje razgovarao sa Balakom i da će to ponovo učiniti pre 11. avgusta i prijateljske utakmice sa Danskom.

On je dodao da je svestan Lamove ambicije da ostane kapiten, ali da je to "jedino odluka selektora i da on još nije doneo konačnu odluku".

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Teo Cvanciger rekao je da su pregovori oko nastavka saradnje bili "jednostavni" i da su za neka "sporna pitanja" brzo pronađena rešenja.

"Imamo mlade i talentovane igrače koji su pokazali klasu i imamo trenera koji odgovara takvom timu", rekao je Cvanciger.

Pogledajte još