FSS o Antiću nakon odluke FIFA

BEOGRAD, 21. jula 2010. (Beta) - Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučio je u sredu da konačnu odluku o sudbini selektora fudbalske reprezentacije Radomira Antića donese nakon odluke Disciplinske komisije FIFA o žalbi na suspenziju na četiri meča.

"Ako ostane odluka o četiri utakmice suspenzije, ozbiljno ćemo razmotriti šta i kako dalje. Najbolje bi bilo da kazna bude potpuno ukinuta ili smanjena. Imamo selektora i nismo raspravljali o drugim rešenjima, ali potrebno je da neko sedi i na klupi na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik FŠ Dragoljub Vukadinović.

Selektor fudbalske reprezentacije Radomir Antić kažnjen je 7. jula zbog neprimerenog ponašanja posle utakmice sa Australijom sa četiri utakmice suspenzije i 14.000 švajcarskih franaka. F S S se žalio na tu kaznu. Vukadinović je izrazio očekivanje da će FIFA do početka avgusta raspravljati o žalbi na kaznu Antića i dodao da će Savez iskoristiti svoj uticaj da ishod žalbe bude pozitivan. 

Vukadinović je izrazio očekivanje da će FIFA do početka avgusta raspravljati o žalbi na kaznu Antića i dodao da će Savez iskoristiti svoj uticaj da ishod žalbe bude pozitivan.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvu u fudbalu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine počinju 3. septembra i traju do novembra 2011. godine.

Svi članovi Izvršnog odbora izneli su stav da je potrebno smanjiti kaznu selektoru Antiću kako bi mogao da ostane na tom mestu i u narednom periodu.

"Uradićemo sve da se ona smanji. Imali smo i u prošlosti sličnih primera i očekujemo da se žalba reši na pravi način u narednih
15-ak dana", rekao je Vukadinović.

On je negirao da postoji loša komunikacija izmedju Antića i FSS.

"Stvari se pomalo preuveličavaju u medijima. Odlazak na Svetsko prvenstvo jeste bio uspeh a odnosom ekipe prema obavezama i igri nismo se obrukali", rekao je Vukadinović i dodao da je bilo primedbi na rezultat.

Članovi Izvršnog odbora imali su priliku da vide Antićev izveštaj o radu reprezentacije u prethodnom periodu.

Drugi potpredsednik FSS Dragan Djordjević je rekao da je Savez formirao četvoročlanu komisiju koja će se baviti praćenjem
situacije do konačne odluke o žalbi na kaznu Antiću.

Članovi komisije su Ivan Ćurković, Slobodan Santrač, Ljupko Petrović i Dušan Savić.

Vukadinović je rekao da se ne radi o formiranju selektorske komisije već da je u pitanju telo koje će pomoći radu Saveza dok su predsednik i generalni sekretar na godišnjem odmoru.

Pogledajte još