Milka Forcan odbacila optužbe Delta holdinga

BEOGRAD, 21. jula 2010. (Beta) - Predsednica Upravnog odbora Jugohemije Milka Forcan odbacila je u sredu optužbe Delta holdinga da je nelegalno otuđila deo imovine te kompanije osnivanjem firme Jugohemija menadžment.

"Osnivanje preduzeća Jugohemija menadžment uređeno je u skladu sa zakonom i sve informacije koje se plasiraju na tu temu su pokusaj diskreditovanja mene i moje sestre Smiljke Mileusnić-Adžić", navodi se u pisanoj izjavi Milke Forcan.

Prema navodima Delta holdinga, firma Jugohemija menadžment osnovana je nakon što je Holding zatražio uvid u poslovanje Deltine kompanije Jugohemija i njenog većinskog vlasnika Delta stara, kojima je upravljala Milka Forcan. Forcanova je istakla da je na osnivanju kompanije Jugohemija menadžment radio tim advokata koji je zaštitio interese Jugohemije.

"Kao neko ko nepunih 20 godina radi u privredi i do sada nije nikad prekršio nijedan zakon, potpuno je besmisleno misliti da bih danas učinila nešto protiv zakona", kazala je ona. Forcanova je navela i da je ugovor o pozajmici između Jugohemije i Delta stara dugo bio na snazi i da je zaveden u svim bilansima koji su ulazili u konsolidovani bilans Delta holdinga.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.