PREPORUKA NEDELJE: Luka Grbić – serija, film, restoran, predstava, koncert

Domaći film "Južni vetar", reditelja Miloša Avramovića, jedno je od najboljih domaćih ostvarenja u poslednjih nekoliko godina. Uz poznata i popularna imena, Dragana Bjelorlića, Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića, zapaženu ulogu ima i mlađani Luka Grbić koji u filmu tumači Petrovog mlađeg brata (lik Petra igra Miloš Biković). Luka ima sedamnaest godina, a pored toga što je maturant Prve beogradske gimnazije, istovremeno je student prve godine FDU-a, odsek glume. Počeo je da se bavi glumom u umetničkoj radionici Kesić. Po upisu u srednju školu, prestao je da ide na radionice jer je počeo da volontira kao asistent na istim, kao i u NTC centru. Kada je na kastingu za "Južni vetar" dobio ulogu, nije ni slutio da će mu se život kroz godinu dana okrenuti za 180 stepeni. Odlučio je da se oproba na prijemnom za FDU. Odjednom, bio je primoran da iz ušuškanosti prilčno opuštenog srednjoškolskog života, zakorači u zahtevniji svet glume i studija. Sada je u procesu snalaženja. Uživa u knjizi , kvalitetnoj muzici, pozorištu, sportu, skromnim putovanjima i iskrenim ljudima. U pauzi, između brojnih obaveza, odazvao se našem pozivu i odabrao svojih pet favorita: predložio je našim čitaocima svoju omiljenu seriju, klasik “Let iznad kukavičijeg gnezda”, restoran u čijim specijalitetima uživa, predstavu i koncert koji ga je oduševio.

SERIJA

- Radnja serije “Gospodin Robot” vrti se oko Eliota Aldersona, Njujorčanina, sposobnog kompjuterskog programera koji radi za kompaniju koja se bavi bezbednošću internet informacija. Eliot prezire svoj posao, svakodnevicu, celokupno društvo, ljude koji rade sa njim, uopšteno, ljudsku rasu. On je miran, tih, povučen, asocijalan, živi u svom svetu, povremeno koristi morfijum da lakše prebrodi dan. Serija zaista donosi nešto neočekivano i tako realno što vas privuče da dobro porazmislite o svetu oko sebe.

FILM

- Naravno pogledajte “Južni vetar”, ali i neprevaziđeni klasik “Let iznad kukavičjeg gnezda”. Kultni američki film iz 1975. godine koji je osvojio pet Oskara. Režiser je Miloš Forman, glavnu ulogu tumači Džek Nikolson, a film je adaptacija istoimenog romana Kenija Kiza.

RESTORAN

- Uz studentsku menzu, “Baštino”, prijatno mesto na kojem se uglavnom okuplja ekipa “Južnog vetra”, ćaskamo, popijemo po koju i uživamo u specijalitetima, od pice, paste, do najboljih rebarca u gradu.

PREDSTAVA

- Predstava "Kralj Betajnove" JDP rađena je po kultmoj drami slovenačkog pisca Ivana Cankara sa svevremenskom temom odnosa vlasti i pojedinca. U današnjem svetu odsustvuje empatija, pojedinac je okrenut sebi. Živimo u svetu licemerja, imamo potrebu za osvetom , ali je maskiramo, zato što je bedno da bude naša i lična. Odlična glumačka ekipa predvođena maestralnim Nenadom Jezdićem u naslovoj roli strogog Jožefa Kantora.

KONCERT

- "Samostalni Referenti" u "Božidarcu". Grupa koja postoji više od dvadeset godina, a prepoznatljiva po tome što neguju zvuk ’70-ih i ’80-ih.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Petar Nikolić/Promo

Pogledajte još