RAZMRDAJTE CELO TELO: Ples zateže sve mišiće

Ukoliko volite da plešete, trebalo bi da znate da možete da uživate u kaloročnoj zimskoj trpezi, jer sat vremena dinamičnog plesa troši čak 400 kalorija.

Prednosti igranja su i u tome što razmrdava celo tela, ubrzava se cirkulacija i zglobovi se "podmazuju".

Ples je dobar i za razvoj fleksibilnosti pokreta, zateže mišiće celog tela i utiče na opštu fizičku i psihičku vitalnost.

Zavisno od senzibiliteta izaberite vrstu plesa koja vam najviše odgovara.

Kolo

Da biste zaigrali kolo, uslov je da budete u većem društvu. Ako se nađete u takvoj situaciji, slobodno se uhvatite u kolo i znajte da ćete da utrošite sve kalorije koje ste pojeli i popili. Za intenzivnije igranje kola poželjno je da budete u dobroj formi, da ne bi bilo kao u poslovici "dinar za ulazak, dva za izlazak". Ako se prilikom igranja osmehujete, potrošnja kalorija biće veća.

Salsa

Ovaj latinoamerički ples najviše odgovara onima koji vole dinamičnije note i koji nemaju problema sa gipkošću. Izvijanje celog tela i dinamično kretanje napred - nazad omogućavaju da ovim plesom oblikujete figuru kao pravi atleta.

Tango

Ako niste ljubitelji prevelikog broja pokreta, ali zato svaki izvodite sa maksimalnom posvećenošću, izaberite tango. Ova ples vam dozvoljava da na elegantan način eliminišete višak kalorija, a da pritom ne morate da uklanjate znoj sa čela.

Valcer

Reč valcer potiče od nemačke reči koja znači kotrljati se, okretati ili klizati. U ovom plesu možete da birate društvo koje vam najviše odgovara, a vrlo pozitivno se odražava na mišiće nogu i ispravlja leđa. Iako se za valcer prepouručuje manje dinamična muzika, ovaj ples je zahtevan i zasigurno eliminiše višak energije

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.