GDE ŽENE GREŠE: Ima li u ljubavnom odnosu mesta za ego?

Ljubav je jedno od retkih životnih iskustava, u kome smo ranjiviji i nesigurniji nego što mislimo. Ponekad, nesvesni sopstvene nesigurnosti, oko sebe pravimo emotivni štit, ne obazirući se na voljenu osobu. Upravo u tim trenucima, iako toga nismo svesni, guramo od sebe partnera, koji uporno traži način da nam se približi, ali ne uspeva u tome.

Žene najčešće greše u tome što zaboravljaju da i njihov partner ima osećanja i da je i on povremeno veoma nesiguran. U trenucima kada štite sebe, one direktno utiču na emotivnu nesigurnost svog partnera i na taj način povređuju njegova osećanja.

Postoji nekoliko tipičnih situacija u kojima žene, ne misleći o tome da i njihov partner ima emocije, nesvesno, štiteći sebe, povrede i od sebe oteraju muškarca koga vole.

Previše očekujete

Ni jedan muškarac ne zna unapred vaša očekivanja od veze. On uči o vama dok vas upoznaje i zato je nepošteno da mu pretite raskidom, nakon svake male greške, naročito kada ste tek na početku veze. Predlažemo vam da ga pustite da se potrudi oko vas, a ako uvidite da se trudi, pokažite mu da to cenite, jer će ga u suprotnom vaša hladnokrvnost odbiti od vas.

Ne date mu pravo glasa

Muškarci su generalno mirniji tipovi od žena. Oni vole mir i trude se da argumentovano izbegnu sukob. Međutim, žene im jednostavno ne dozvoljavaju pravo glasa. Ako je njoj danas do rasprave, jednostavno mu neće dati mira. Neophodno je da spustite gard, da saslušate svog partnera i da svoja neslaganja rešite mirno. Ne dozvolite sebi da ga izgubite samo zato što niste htele da čujete da je spreman za kompromis i primirje.

Ne poklanjate mu pažnju

Muškarci se mogu osećati nesigurno i zapostavljeno pored žena, koje su prema njima hladnokrvne, jer se plaše da u suprotnom ne budu povređene. Da bismo svom partneru pokazale da nema razloga da jedno pred drugim stavljamo maske, opustite se, poklonite mu svoju pažnju i vreme i dopustite da vam se ljubav dogodi. Nema potrebe za napadima na njegov ego, kako biste ojačale svoj. Gde ima ljubavi, oba partnera zaboravljaju na ponos i sujetu.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još