MAKE-UP SAVET: Kako do savršene maskare?

Koliko god žurimo da napustimo svoj stan i na posao stignemo na vreme, postoji beauty korak koji nikada ne propuštamo. Naravno, reč je o nanošenju maskare.

Iako svaka od nas neguje posebnu beauty rutinu, duge, guste trepavice su ono što sve želimo da postignemo, kako bi naš make-up look bio doveden do savršenstva.

Svakom tipu kose i kože potrebna je odgovarajuća, prilagođena nega. Zašto bi onda drugačije bilo, kada su u pitanju vaše trepavice?

Da biste postigle wow efekat, potrebno je da izaberete maskaru, čija struktura i četkica odgovaraju obliku i gustini vaših trepavica.

Da biste našle maskaru koja vam savršeno odgovara, potrebno je da isprobate nekoliko različitih četkica i struktura, a najbolji vodič ka savršenom proizvodu za vas, mogao bi biti sadržaj ispisan na samoj bočici, na koji većina nas retko obrati pažnju.

Maskare za intenzivno duge trepavice, nikada nemaju previše guste četkice. Ovaj efekat najbolje ćete postići maskarom, čija je četkica spiralno uvijena.

Za veoma tanke trepavice, najpogodnije su silikonske četkice, koje će na vašim trepavicama ostaviti taman toliko pigmenta, koliko im je potrebno, da dobiju na volumenu.

Dvostrana četkica idealna je za guste i podignute trepavice.

Sada tačno znate kakva će maskara za vas biti idealna, s obzirom na oblik vaših trepavica.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još