NE ZABORAVITE PRAJMER: Pripremite lice za make-up bez greške

Beauty svet iz dana u dan sve više raste i svakoj od nas budi želju za isprobavanjem mnogobrojnih beauty i make-up proizvoda. Žene posebno uživaju u kupovini nove šminke i njenom isprobavanju, jer im ona daje mogućnost da se čak i kreativno izraze.

Međutim, svakoj od nas se barem jednom desilo da joj je nakon završenog kompletnog look-a ceo trud bio uzaludan. Reč je o tome, da koliko god umešne sa make up-om bile, da bi on izgledao besprekorno i stajao na mestu tokom celog dana, neizostavno moramo pripremiti lice za šminkanje.

One od nas, koje veštije barataju četkicom, svom make up-u pristupaju s jasnom vizijom, onoga što kao finalni look žele. Međutim, koliko god vešte bile, neretko nešto krene po zlu. Najčešće je reč o izostavljanju veoma važnog, pripremnog koraka, odnosno prajmera.

Mnoge žene u svojoj make up rutini izostavljaju prajmer jer nisu sigurne koja je njegova funkcija zapravo, ili jednostavno smatraju da je puder sasvim dovoljan. Međutim, česta posledica izostavljanja prajmera je neuredan izgled make up-a ili njegova kratkotrajna postojanost na licu.

Prajmer treba da zagladi pore i pripremi kožu za make up, kako bi sve na njoj funkcionisalo kao harmonična celina. Nakon nanošenja prajmera koža je glatka i ujednačena, a pore i druge, sitne nepravilnosti postaju gotovo neprimetne.

Ovaj proizvod nanosi se na celo lice, vrhovima prstiju, uz blagu masažu lica, čime ćete podstaći bolju cirkulaciju. Važno je da ga ravnomerno nanesete na lice i sačekate da se osuši, pre nego što nanesete puder.

Ukoliko želite besprekoran make up look, koji će na licu stajati tokom celog dana, prajmer mora postati neizostavan deo vaše beauty rutine.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.