STANJE DEE ĐURĐEVIĆ SE POGORŠALO: Ruka je spasena, ali su sada problem pluća!

Voditeljka Dea Đurđević koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći 7. februara, još uvek je u na odeljenju intenzivne nege, gde lekari čine sve da bi ruku koja joj je bila iščupana vratili u funkciju.

Ona se do sada oporavljala, ali izgleda da se ta situacija sada promenila. Osim ruke koja je podsećamo najviše ugrožena, jer je u toku nesreće otkinuta od tela, sada se u najgorem stanju nalaze pluća.

- U poslednjih nekoliko dana bilo je nekoliko komplikacija, ali je trenutno najveći problem sa Deinim plućima. Skuplja joj se voda od ležanja, i lekari su morali hitno da reaguju kako bi joj tu vodu izvadili. Ovo na žalost nije jedina komplikacija i sumanuto je pričati o tome da je ona dobro - kaže izvor.

Ovo dodatno komplikuje celu situaciju sa njenim zdravljem.

- Naravno da nije dobro, i nije ni realno da bude dobro neko ko je imao toliko tešku nesreću kao što je Dea imala. Ona je sva izlomljena, a pored lomova butine i potkolenice, najteža je povreda karlice. Samo za to se u bolnici leži minimum tri nedelje, a da ne pričamo onda o ovom ostalom. I tu je naravno ruka koja jeste prišivena ali dok Dea ne izađe iz šoka, u kom se još uvek nalazi, ne može se znati da li je funkcionalna ili nije - priča izvor blizak voditeljki.

Da bi izašla iz stanja šoka u kojem se nalazi moraće da prođe više nedelja.

- Očekuje se da će iz stanja šoka izaći tek za jedno nedelju do deset dana. Za ovako teške nesreće kao što je njena, stanje šoka ume da potraje i duže. Ona zna šta joj se desilo, ali i dalje je to neko polusvesno stanje, gde ona stvari i dalje ne prihvata racionalno. S obzirom na to da ne može da ustaje iz kreveta, nego je vezana za njega, postavljen joj je kateter, a zbog lomova, cela je u cevima kojima je fiksirana - tvrdi izvor.

Dea Đurđević već 20 dana leži na VMA, pa iako su doktori entuzijastični kada je reč o njenom slučaju, izgleda da Deu čeka mnogo duži i teži oporavak nego što je to u javnosti prikazano.

Izvor: Espreso
Foto: deadjurdjevic/Instagram

Pogledajte još