SERBVIS GRAĐANIMA: Otvoren prvi Informativni centar MUP-a u Beogradu

Prvi Informativni centar MUP-a otvoren je danas u Beogradu, u Ulici Kralja Milana 54, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da je njegova uloga centra upostavljanje bolje saradnje građana i policije.

Naglasio je da centar treba da pruži građanima sve informacije o radu policije, sve ono što običnog građanina zanima, kako bi mogli da ostvare neka od svojih prava koje policija pruža.

- Želimo da se nađemo građanima na usluzi. Ovaj centar je prvi korak ovakve vrste delovanja u široj akciji policije u zajednici koja treba građanima da približi policiju i da ih ohrabri da s policijom podele svoja saznanja i dileme - rekao je Stefanović.

Opremanje prvog Informativnog centra donacija je nemačke policije, a prostor je obezbedio Grad Beograd.

Načelnik Interventnih jedinica Nemačke Andreas Baghof istakao je da policija i građani treba da imaju partnerski odnos i da otvaranje ovakvih centar doprinosi širenju poverenja između građana i policije.

- I u Srbiji i u Nemačkoj više od 90 odsto krivičnih dela se otkrije uz pomoć građana i ta saradnja treba da se nastavi - rekao je Baghof.

Dodao je da centar treba da bude servis građana.

Izvor: Tanjug
Foto: Promo/Logo

Pogledajte još