„Vujić“ kupio odmaralište IMT

Uz velika ulaganja u objekte Ugostiteljskog preduzeća „Sloga“ na Divčibarama, među kojima su najznačajniji skori početak rada hotela „Divčibare“ braća Vidoje i Vlajko Vujić su pazarili odmaralište IMT, a radovi na izgradnji Kongresnog centra uveliko traju

Valjevsko preduzeće „Vujić“ je kupilo odmaralište IMT na Divčibarama, a kupoprodajni ugovor treba da bude potpisan danas (utorak). Inače, u oktobru prošle godine su braća Vujić, kao konzorcijum fizičkih lica, kupili 70 odsto kapitala valjevskog Ugostiteljskog preduzeća „Sloga“ u čijem sastavu su valjevski hoteli „Grand“ i „Narcis“, restorani „Central“ i „Šumadija“. Tako su braća Vidoje i Vlajko Vujić na Divčibirama postali vlasnici i istoimenog hotela, kao i hotela „Maljen“ i Dečijeg odmarališta „Mladost“, a odmaralište „Krušika“ su kupili na licitaciji od istoimene valjevske fabrike, koje su do temelja srušili i na tom prostoru grade velelepni Kongresni centar.

U međuvremenu je „našminkan“ valjevski restoran „Central“, ukinuta je kladionica, i sada je to prava gradska kafana, gde su cene hrane i pića vrlo popularne. U „Slogu“ je primljeno nekoliko desetina novih radnika, a kafana „Šumadija“ će uskoro dobiti novu namenu, postaće savremeni „ekspres“ restoran. Inače, na berzi su braća Vujić kupovali akcije malih akcionara „Sloge“ tako da su sada vlasnici oko 95 odsto ovog preduzeća. Pri kraju je veliko ulaganje od nekoliko miliona evra u „Slogine“ objekte na Divčibarama. U hotelu „Divčibare kompletno je zamenjena instalacija grejanja, struje i vode, gletovanje zidova, nova stolarije je ugrađena, završeno je renoviranje kuhinja i sobe... Sve se radi u saradnji sa projektantom hotela. Otvaranje temeljno renoviranog hotela „Divčibare“ koji je dobio i novu skijašnicu, proširenu recepciju, ali sve i prateće sadržaje (zatvoren bazen, saunu, trim kabinete…) tako da će imati četiri zvezdice.

Svečano otvaranje hotela očekuje se narednih dana, a već je, najvećim delom, rezervisan za brojna savetovanja i druge goste. Temeljno je renovirano i Dečije odmaralište „Mladost“ na Divčibarama, sa 130 kreveta i od maja je puno najmlađih. I tamo su zamenjeni kompletne instalacije i stolarija, urađeni fasada, podovi i krov, svaka soba je dobila kupatilo. Najavljena gradnja Kongresnog centra na prostoru bivšeg „Krušikovog“ odmarališta je u punom jeku.

− U Valjevu, ćemo sigurno renovirati hotele „Grand“ i „Narcis“, ali ne možemo sve da stignemo odjednom − kaže Vujić. Biznismen iz Valjeva bio je zainteresovan i za kupovinu „Srbijanke“, ali mu je ova izmakla i postala je vlasništvo bugarske firme „Medija svjat“. Sada mu je na meti Vodoprivredno preduzeće „Erozije“, a nije isključeno da će mu se „na nišanu“ naći i još neke firme, posebno bivša radnička odmarališta na Divčibarama.

Pre nekoliko meseci za 90 miliona dinara preduzeće „Vujić“ kupilo je upravnu zgradu GP „Jablanice“ u centru grada i hotel „Jablanicu“ sa restoranom, deo imovine nekadašnje najveće ovdašnje građevinske firme koja je privatizovana u decembru 2004. godine. U „paketu“ sa upravnom zgradom i hotelom preuzeto je i 20 radnika angažovanih na održavanju i obezbeđenju tih objekata. Preduzeće „Vujić“ je upravnu zgradu „Jablanice“ kupilo od mladenovačke firme „Kobest“, a hotel „Jablanicu“ od „Jakob gradnje“. Obe firme−prodavci su deo sistema MBR iz Mladenovca, koji je krajem 2004. godine postao većinski vlasnik „Jablanice“. MBR je tada za 70 odsto društvenog kapitala „Jablanice“ platio nominalno 28,5 miliona dinara, ali suštinski duplo manje od toga, jer je kupovao u drugom nadmetanju i to za obveznice stare devizne štednje. Sada je napravio odličan posao, pošto je „Vujiću“ prodao dva objekta za 90 miliona, što je oko šest puta više nego što je stvarno platio za većinsko vlasništvo u „Jablanici“.
− „Jablaničin“ hotel smo kupili jer smo se opredelili da se bavimo turizmom i ugostiteljstvom. Nameravamo da kupimo još neke hotele. Osim toga, s obzirom da su nam u planu i kupovine još nekih preduzeća, upravna zgrada „Jablanice“ će biti iskorišćena za smeštaj kompletne uprave, finansijskog i knjigovodstvenog sektora budućeg Holdinga „Vujić“ – pričao je proletos Vidoje Vujić, direktor i suvlasnik preduzeća „Vujić“ valjevskim novinarima. („Pregled“)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.